Meksički predsjednik čekao tri sata s ostalim putnicima u avionu

Foto: Hina/EPA

NOVOIZABRANI predsjednik Meksika, Andres Manuel Lopez Obrador, zaglavio je puna tri sata u avionu koji nije mogao uzletjeti, ali svejedno inzistira da će održati obećanje da će letjeti samo komercijalnim avionima.

Obradorov let iz južne države Oaxaca u Mexico City bio je odgođen zbog kiše. "Neću ići predsjedničkim avionom", rekao je iz svog avionskog sjedala.

Ljevičarski vođa koji je premoćno dobio na meksičkim predsjedničkim izborima u srpnju bit će inauguriran u prosincu.

Kaže da bi ga bilo sram letjeli luksuznim avionom u zemlji s toliko siromašnih

Meksiko ima de luxe predsjednički avion, Boeing 787 Dreamliner koji vrijedi 218,7 milijuna dolara. Naručio ga je bivši predsjednik Felipe Calderon 2012., a u Meksiko je stigao prije dvije godine, dok je predsjednik bio Enrique Pena Nieto. Portal Mashable tada ga je proglasio najmodernijim i najefikasnijim avionom kojeg koristi neki državnik.

No Obrado, kojeg od milja zovu Amlo, u predizbornoj se kampanji zalagao za oskudniju vladu koja će srezati troškove. Kad je zaglavio u avionu s ostalim putnicima, rekao je da bi ga bilo "sram" da putuje luksuznim avionom u zemlji u kojoj je toliko siromaštva.

"Neću se predomisliti zbog ovoga. Dosta je ovih budalaština, gotovo je, gotovo je, bilo koji političar koji se ponaša arogantno neće potrajati", rekao je ovaj, za naše pojmove osebujni ljevičar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.