McDonald's odgovorio na napade Radničke fronte

Foto: Radnička fronta

MATE KAPOVIĆ i David Bilić danas su održali press-konferenciju ispred McDonald'sa u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici, a sad je stigao i odgovor McDonald'sa.

Bilić je tako izjavio da ih je kontaktiralo više radnika iz raznih McDonald'sovih restorana te da su im se požalili na uvjete rada za vrijeme pandemije.

> Radnička fronta napala McDonald's

U poslijepodnevnim satima pristigao je i odgovor iz McDonald'sa koji prenosimo u cijelosti.

"Smatramo da je skupljanje političkih bodova na račun zaposlenika McDonald'sa kroz izjave u javnom i medijskom prostoru, a koje se temelje na netočnim i nepotpunim informacijama, neprimjereno i neprihvatljivo", stoji u reakciji.

"Na samom početku krize radnicima smo povećali plaće"

"Na samom početku krize i s pojavom koronavirusa djelatnicima smo povećali plaće. Među prvima smo zatvorili restorane za posjet gostiju kako bismo zaštitili njihovo zdravlje i zdravlje naših gostiju što je značilo velik neplanirani trošak u opremu i prilagodbu restorana kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mjere. U suradnji s kolegama stalno nalazimo načine kako se organizirati, a da u isto vrijeme zaštitimo zdravlje, poslovanje i radna mjesta", ističu u McDonald'su.

"McDonald's u Hrvatskoj ima više od 2000 djelatnika i unatoč krizi uspjeli smo sačuvati svako radno mjesto. Suprotno izjavama, ispunjavamo sve obveze Kolektivnog ugovora ugostiteljstva premda resorno ministarstvo u 2020. godini još nije donijelo odluku koja bi nas na to obvezala. Isto tako, kod nas su prekovremeni radni sati rijetkost jer nemamo manjak ljudi i suprotno izjavama, plaćamo prekovremene sate", stoji u reakciji.

"Radimo transparentno, poštujemo zakon i potičemo zaposlenike da nam se obrate ako u bilo kojem trenutku primijete nepravilnosti", navode.

"Ovo je prva godina u kojoj nećemo isplatiti božićnice"

"Ovo je prva godina u kojoj radnicima nećemo isplatiti božićnice premda smo to planirali. Kao i brojne druge planove, i ovaj smo morali prilagoditi izazovima koje je pred nas postavila pandemija. Nije nam drago zbog toga, no unatoč tome što i danas radimo u izuzetno otežanim okolnostima i što su naši restorani zatvoreni za posjet gostiju, i dalje uspijevamo djelatnicima osigurati plaću koja je veća od prosječne plaće u ugostiteljstvu", stoji u reakciji McDonald'sa.

"Ove godine otvorili smo tri nova restorana, a uskoro otvaramo i četvrti i to u novom gradu Bjelovaru što će ukupno biti više od 120 novih radnih mjesta otvorenih u vrijeme krize.. Ništa od toga ne bi bismo uspjeli bez truda i predanosti koju su naši zaposlenici pokazali tijekom ove krize koja nas je sve pogodila i od nas zahtijevala da se brzo prilagodimo novim okolnostima i da radimo u otežanim okolnostima", navode u McDonald'su.

"Vjerujemo i pokazujemo primjerom da su naši zaposlenici ključ našeg uspjeha, što potvrđuje i certifikat Poslodavac partner koji ponosno potvrđujemo 3. godinu za redom. Zbog toga ne možemo prihvatiti da se McDonald's koristi u dnevno – političke svrhe i da se time nanosi šteta našem ugledu i našim zaposlenicima", zaključuje se u reakciji na press-konferenciju Radničke Fronte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.