Matić: Da SDP braniteljima ne da dionice HEP-a, podigli bi, ne šator, nego autokamp

Foto: Hina

BIVŠI ministar branitelja Predrag Matić Fred za N1 komentirao je izjave iz Generalskog zbora u kojem su zgroženi zahtjevom branitelja, koji predvođeni Josipom Klemmom traže da im se dodijeli sedam posto dionica HEP-a.

"To je zabrinjavajuće, jer Generalski zbor je HDZ-ovski. Oni se nominalno zovu Hrvatski generalski zbor, ali se u njihovim prostorijama mogu vidjeti samo fotografije Tuđmana i Kolinde Grabar Kitarović. Prema tome, to je HDZ-ovski Generalski zbor", komentira Matić.

"Ja sam zabrinut njihovim izjavama. Najprije su bili zgroženi i šokirani kada nenarodna vlada Zorana Milanovića 60-70 milijuna kuna od prodaja Croatia osiguranja nije uplatila u braniteljski fond, a sada, kada se radi o najmanje o četiri milijarde kuna, koje bi braniteljima itekako dobro došle, sad se oni čude", dodaje.

"Neki od predstavnika braniteljskih udruga su se zaletjeli,  kukuriknuli su prije vremena, i rekli da treba dati sedam posto braniteljima, a sada je za očekivati sljedećih dana da oni reteriraju jer su dobili instrukcije iz HDZ-a, sad će reterirati i reći da nisu oni tako mislili. To je već viđeno stotinu puta", kaže Matić.

Bivši ministar podsjeća da se ranije zbog 60-ak milijuna kuna digla halabuka, a da sada branitelji šute: "Branitelji će se solidarizirati, oni razumiju probleme i da dionice ne trebaju braniteljima", kaže ali i ističe da bi drugačije bilo da je na vlasti SDP:

"Da samo mi iz naših redova najavili da nećemo dati sedam posto braniteljima, ne bi pred Ministarstvom imali šator već jedan cijeli autokamp", kaže Matić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.