Hrvatska policija danas ponovno stiže u Beograd zbog Matejevog nestanka

Foto: Index, MUP

PROŠLO je točno mjesec dana od nestanka Mateja Periša u Beogradu. Matej je nestao u noći s 30. na 31. prosinca. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. No ne vidi se da je ušao u vodu.

Ponovni dolazak hrvatske policije

Otac Nenad ne gubi nadu, iako ništa do sada nije ukazalo na to da je Matej živ. Ali, nema dokaza ni da se utopio. Potraga se nastavlja danonoćno, a u Beograd ponovo stiže hrvatska policija.

Kako javlja Telegraf.rs, policajci MUP-a Hrvatske danas će se sastati sa srpskim kolegama. Njima će pripadnici MUP-a Srbije pokazati rezultate dosadašnjeg rada na pronalasku Splićanina, a sastanku će prisustvovati i otac Mateja Periša, Nenad, koji se nalazi u Beogradu od 2. siječnja.

Kako je Nenad proteklog vikenda rekao za Telegraf, njega je hrvatski MUP obavijestio o putovanju u Srbiju. Perišu telefonom nisu priopćili nove detalje, ali u njemu tinja nada da će Matejev trag pronaći na Velikom Ratnom Otoku, koji je trenutno poprilično nepristupačan zbog dijelova potopljenih vodom. Otok je već dvaput pretraživan.

Dolazak hrvatske policije u Beograd drugi je otkad je krenula potraga. Nakon povratka u Zagreb hrvatska je policija održala presicu na kojoj je kazala da se isključuje nasilje, da se na Matejeve prijatelje ne sumnja te da "ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu", iako "postoje stvari koje ukazuju na to". Najavili su i ponovno ispitivanje Matejevih prijatelja što se kasnije i dogodilo, no to nije donijelo značajne rezultate. 

Srpska policija istog je dana objavila detaljnu rutu kretanja Mateja Periša nakon izlaska iz kluba koju su rekonstruirali pomoću snimki nadzornih kamera. MUP Srbije je objavio kako se pozicije objekta koji je snimljen u Savi i za koji je teško identificirati radi li se o osobi poklapaju sa signalom koji je davao Matejev mobitel.

 

Nenad Periš: Mobitel je lociran dva i pol sata nakon eventualnog ulaska Mateja u vodu

Signal Matejeva mobitela posljednji put je lociran blizu Velikog Ratnog Otoka, i to, kako je rekao Matejev otac, dva i pol sata nakon što se Matej spustio prema Savi.

Nenad Periš kaže da su otežavajuće okolnosti udaljenost kamera i činjenica da je bila noć.

"Može li se to na neki drugi način, softverski, kompjuterski obraditi, to me najviše muči u ovom trenutku. Također, i telefon koji je dao zadnji signal dva i pol ili tri sata poslije eventualnog ulaska Mateja i telefona u vodu. Tu nemamo konačan odgovor", rekao je Matejev otac za Tanjug TV.

Kaže da je, gledajući snimke, razlučio da je Matej još dva puta pokušao zaustaviti taksi, ali s njima nije bilo razgovora, samo su prošli.

To ga, ustvrdio je, navodi na zaključak da je Matej želio negdje otići i da njegovo konačno odredište nije trebalo biti i nije bila platforma kod restorana Savanova na šetnici u kvartu Beograd na vodi.

Nenad Periš je naglasio kako mu je iz MUP-a Srbije obećano da će se potraga nastaviti dok se Matej ne pronađe i da mu to "u cijeloj muci daje snagu" te da osjeća podršku i novinara i građana da se slučaj riješi.

"Osjećam podršku, stvarno, kako vaših kolega novinara tako i običnih građana koje susrećem na ulici. Nisam nigdje osjetio nekakav drukčiji pristup. Svima iskreno hvala. Ja mislim da će ta pozitivna energija koja se razvila u ovom teškom trenutku na kraju pobijediti i da ćemo svi biti sretni", kazao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.