Martina Dalić: Jezero na Peruči su napravili komunisti da bi se Hrvati iselili

Foto: Hina

MIRO Bulj danas je iznervirao Martinu Dalić do te mjere da je umalo došlo do fizičkog obračuna.

Bulj i Most se već mjesecima protive novoj elektrani na Cetini koja će, tvrde, imati katastrofalne posljedice za okoliš.

"Međutim, sad je obljetnica napada Ratka Mladića na branu Peruča, uz velike hrvatske žrtve, a i dalje se vrši agresija direktno povezana s vašom vladom jer se prijeti narodu Sinja i Cetinske krajine, od supruga ministrice Pejčinović-Burić. Ta termoelektrana će onečistiti najveći vodeni bazen u Europi, od tamo će cijela Dalmacija piti. Taj nasrtaj nije ništa gori nego Mladićev. Prisjetit ću se tih hrvatskih žrtava u ponedjeljak i imam pravo upozoriti da je štetni projekt termoelektrane na Peruči strateški pogrešan. Na to vas je upozorilo 17.000 građana. Ne daj se, Cetino", rekao je Bulj koji je u sabor došao u majici s natpisom "Ne daj se Cetino".

Rekao je Miro Bulj što je iznerviralo Martinu Dalić.

Kasnije je novinarima rekla svoju verziju priče dodavši da su Peručko jezero napravili komunisti da bi se iselilo Hrvate.

"Cetinska krajina je jedno od područja naše zemlje koje je potrebno razviti, gdje je potrebno otvoriti investicije. A upravo je to ono protiv čega Bulj govori. Jer područje Cetinske krajine je područje koje je za vrijeme komunističke vladavine doživjelo teško iseljavanje. Peručko jezero je umjetno akumulacijsko jezero napravljeno da bi se iselili Hrvati iz najplodnijeg dijela Cetinske krajine. To su sve stvari koje treba znati", rekla je Martina Dalić.

"Bitno je da se i taj kraj kao i svi razvijaju. A to je moguće samo ako imamo investicije, gledamo naprijed i otvaramo radna mjesta. Odbijanjem investicija i širenjem netočnih informacija to nećemo moći. Sada smatram da je potrebno reći dosta. Dosta manipulaciji činjenicama, informacijama koje su netočne. Treba reći dosta i ja sam to učinila to na ovaj način. Politika je disciplina gdje treba reći istinu i pokazati svoje emocije", rekla je Martina Dalić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.