Macan otišao iz studija nakon svađe s Vidović Krišto, nazvao je spodobom

Foto: HRT

U EMISIJI Otvoreno na HRT-u sinoć se govorilo o novoj vladi, o tome kako su birani ministri, koje će prve poteze povući i kako se dijele saborski odbori između vlasti i oporbe.

U emisiji su gostovali Ivan Anušić - HDZ, Arsen Bauk - SDP,  Karolina Vidović Krišto - Domovinski pokret Miroslava Škore, Dalija Orešković - Stranka s Imenom i Prezimenom te Krešimir Macan - komunikacijski stručnjak.

U jednom trenutku Krešimir Macan i Karolina Vidović Krišto su se posvađali, nakon čega je Macan komentirao kako "neće razgovarati s tom spodobom" te je napustio studio.

"S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji"

Sve je počelo kada je Vidović Krišto počela govoriti o tome kako se "ne priča o žrtvama iz jame Jazovka koje su upravo ekshumirane".

"Sjedim tu i razgovaram s ljudima koji predstavljaju, recimo, SDP čiji je član Ivo Josipović izjavio da je legitimno bilo ubijati svećenike nakon Drugog svjetskog rata. Ili čiji je koalicijski partner Beljak rekao da su udbaši premalo ubijali. Znate, jedan udbaš je metkom u potiljak ubio i 8-godišnju djevojčicu", rekla je Vidović Krišto.

Bauk joj je odgovorio da "ovo nije TV kalendar nego Otvoreno".

U jednom trenu došlo je do sukoba između Krešimira Macana i Karoline Vidović Krišto.

"Blago nama s vama, gospođo Krišto", ubacio se Macan.

"A vi ste onaj neovisni stručnjak koji radi za hrvatskog premijera", rekla je Vidović Krišto.

"Ajde još malo hračnite", kazao joj je Macan, a ona je prigovorila da joj uskače u riječ.

"To je medijsko obmanjivanje kada vi zajedno sa medijima se predstavljate kao neovisni...", rekla je Vidović Krišto. Macan je prekinuo.

"Vi ste ona koja tvrdi da je u Splitu bilo, ne znam koliko, 50.000 ljudi...", odgovorio je Macan.

Potom je Macan rekao da je "prekida jer je ne želi slušati".

Ona mu je odgovorila da slobodno napusti studio, što je on i učinio.

Na izlasku je doviknuo: S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji.

Macan nakon incidenta: Tema nisu ustaše i partizani

"Gđa Krišto je došla u emisiju s pripremljenim monologom. Nisam mogao ostati u istoj emisiji s osobom koja vrijeđa, govori neistine i ne dopušta raspravu. Stoga sam otišao", izjavio je Krešimir Macan za portal hrt.hr.

Tema je emisije trebala biti budućnost Hrvatske i očekivanja od nove vlade, a ne povratak u prošlost i ustaše i partizani, poručuje Macan. Dodaje i da razumije da su ostali gosti emisije ostali. "Oni kao političari moraju pretrpjeti svašta, ja ne moram", kaže.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.