Luki Bebiću u Splitu ugrađen pacemaker

PREDSJEDNIKU Sabora Luku Bebiću u splitskoj je bolnici sinoć ugrađen elektro-stimulator srca ili pacemaker. Operacijski zahvat prošao je bez komplikacija i već sutra bi Bebić trebao napustiti bolnicu, doznajemo od glasnogovornice predsjednika Sabora Marine Buntić. 

Uzrok Bebićevih nesvjestica: hipersenzitivnost karotivnog neuroreceptora

Riječ je o operativnom zahvatu koji je dogovoren tijekom Bebićevog boravka u splitskoj bolnici prije dva tjedna. Dok se družio s obitelji u Metkoviću, pao je u nesvijest te je helikopterom prebačen u KBC Split. Sumnjalo se najprije na infarkt, pa na moždani udar, no na koncu se otkrilo tek da je Bebić posljednjih 20 godina bez nekog konkretnog razloga padao u nesvijest. 

Bebiću je ugrađen holter, aparatić koji prati rad srca. Nakon dva tjedna praćenja konačno se ustanovilo u čemu je problem. Predsjedniku Sabora ustanovljena je hipersenzitivnost karotivnog neuroreceptora. Rad srca je bio nepravilan, tu i tamo bi Bebiću srce "zablokiralo", što je zapravo bio uzrok čestih nesvjestica. To bi sada trebala postati prošlost, jer će elektro-stimulator regulirati rad srca.

Rutinska operacija

Glasnogovornica Buntić nam je kazala da se radilo o rutinskoj operaciji koja je prošla u najboljem redu. Popodne se kratko oglasio i šef splitske bolnice i Bebićev stranački kolega dr. Dujomir Marasović, koji je potvrdio da je predsjednik Sabora bio na operaciji te da nije riječ o nikakvoj tajni. Nešto više ipak nije mogao kazati, obzirom da je vezan povjerljivim odnosom liječnika i pacijenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.