Luka Rajić: Logično je da ulažem u Hrvatsku



LUKA RAJIĆ, biznismen koji je prije dvije godine šokirao javnost odlukom i prodaji Dukata, pokreće farmaceutski biznis u Hrvatskoj, a kaže da je to "logičan slijed događaja".

Rajić je za Novu TV rekao kako će kod Popovače, u sisačko-moslavačkoj županiji, sagraditi tvornicu generičkih lijekova, u koju će uložiti 300 milijuna kuna.

Logični slijed događaja

"Ovo je logični slijed događaja, u Hrvatskoj sam počeo, to je moja domovina, i logično je da ovdje dalje investiram", rekao je Rajić.

Odluka o ulasku u farmaceutski biznis je "plod prijedloga njegovog stručnog tima", koji je Rajiću dao određen broj savjeta, a on se odlučio za lijekove.

Sve pripremljeno

Rajić je početkom ove godine zaposlio 15 ljudi u novoosnovanoj tvrtki PharmaS sa sjedištem u Zagrebu te želi ulagati u proizvodnju generičkih lijekova te otvaranje tvornice za te potrebe.

Gordan Radin, direktor tvrtke Lura ulaganja istaknuo je ranije kako je Rajić tim ulaganjem održao svoju riječ da će novac od prodaje Dukata dalje ulagati u razvoj domaćeg gospodarstva, iako se preselio u Švicarsku.

Rajić je početkom Domovinskog rata vozio za Dukat, a tijekom pretvorbe 1992. godine kupio je dionice te tvrtke i postao njezinim vlasnikom dvije godine kasnije. Lura grupu osnovao je nakon što je kupio Mljekaru Zadar i Sirelu. prije dvije godine za 280 milijuna eura, Rajić je francuskom Lactalisu prodao Dukat i sve dosad nije imao veća ulaganja u domaćem gospodarstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.