Licemjerni Barišić o odlasku Đikića: Nema puno takvih znanstvenika

Screenshot: HRT

MINISTAR znanosti i obrazovanja i dokazani plagijaotor, Pavo Barišić, gostovao je u emisiji Romana Bolkovića "1 na 1" u kojoj je prokomentirao odlazak Ivana Đikića iz Hrvatske.

>>Znanstvenici o odlasku Đikića: "Šteta koju je Plenković nanio Hrvatskoj mjerit će se desetljećima

>> "ZBOGOM" Ivan Đikić zbog Andreja Plenkovića napušta Hrvatsku

>> Index dobio dokument koji ruši glavnu Barišićevu obranu

Podsjetimo, ranije ovog tjedna, Ivan Đikić je poslao otvoreno pismo premijeru Plenkoviću, koji ga je potjerao iz zemlje kako bi zaštitio partijskog kolegu i dokazanog plagijatora, ali i cjelokupnoj javnosti u kojemu poručuje kako napušta Hrvatsku.

Poručio je i kako će nastaviti borbu protiv plagiranja, a za svoj odlazak Đikić je optužio splitskog rektora i Plenkovića.

Hrvatski znanstvenici su prokomentirali tu situaciju za Index i zaključili kako se radi o gubitku koji će se u Hrvatskoj mjeriti desetljećima.

Đikićev odlazak prokomentirao je i Barišić

Kod Bolkovića je i ministar plagijator Barišić odlučio prokomentirati Đikićev odlazak iz Hrvatske i rekao je kako mu je zbog te Đikićeve odluke žao i kako smatra da je njegov odlazak - "šteta".

"Meni je svakako žao. U Hrvatskoj ima oko 13 tisuća znanstvenika, ali tako uglednih i značajnih nema tako puno. Prinos svakog znanstvenika je vrijedan i vrijedan je trud svakoga tko može pridonijeti prosperitetu ove zemlje i u tom smislu mislim da je odlazak Đikića - šteta", rekao je Barišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.