Leševi pronađeni pored meksičke autoceste su bili federalni agenti

DVANAEST ubijenih osoba na čijim tijelima su pronađeni znakovi mučenja koje je policija pronašla uz autocestu u meksičkoj državi Michoacan bili su federalni agenti. Tijela 11 muškaraca i jedne žene su pronađena zavezana i povezanih očiju. Prema riječima glasnogovornika meksičke nacionalne sigurnosti, pripadnici kartela su smaknuli federalne agente.

Osveta narko kartela

Nakon ovih ubojstava, meksički predsjednik Felipe Calderon je najavio još jaču borbu protiv narko kartela. "Val napada na policiju je mafijaška reakcija u očaju nakon uhićenja nekolicine njihovih vođa", prenosi BBC predsjednikove riječi. Ubojstva federalnih agenata su najvjerojatnije čin osvete nakon prošlotjednih uhićenja visokopozicioniranih članova mafije osumnjičenih za trgovinu drogom.

Podsjetimo, 12 tijela s vidljivim znakovima mučenja pronađena su uz autocestu u meksičkoj državi Michoacan. Otkriće tijela povezivalo se s nedavnim napadima u najmanje osam gradova Michoacana, u kojima su prošle subote ubijena tri policajca i dva vojnika. Lokalne vlasti su bile uvjerene da je riječ o obračunu dviju bandi povezanih s drogom. Prema pisanju lokalnih medija, tijela su pronađena na istom mjestu gdje su u lipnju pronađena četiri tijela sa znakovima mučenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.