Kuna ojačala prema euru i dolaru

Foto: Pixsell

KUNA je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj u četvrtak, u odnosu na tečajnicu od srijede, ojačala prema svim važnijim inozemnim valutama, pri čemu prema euru za 0,10 posto, a prema američkom dolaru za osjetnijih 1,1 posto.

Srednji tečaj eura na danas utvrđenoj tečajnici središnje banke, koja se primjenjuje od četvrtka, iznosi 7,552742 kune, što je njegova najniža razina u proteklih mjesec dana.

Kuna je prema američkom dolaru ojačala za 1,10 posto, čime se srednji tečaj američke valute po prvi put u zadnjih desetak dana spustio ispod 6,4 kune. Od sutra će se, naime, primjenjivati srednji tečaj od 6,395209 kuna, što je njegova najniža razina od 26. listopada, kada je bio na 6,3914 kune.

Posljedica je to i kretanja na međunarodnim valutnim tržištima na kojima se, dok se čekaju rezultate američkih izbora, tečaj dolara zadržao blizu najniže razine u tjedan dana prema drugih šest najznačajnijih valuta. Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih šest najznačajnijih svjetskih valuta, jutros je bio u minusu 0,2 posto u odnosu na prethodno zatvaranje, skliznuvši na 93,23 boda. Euro je istodobno ojačao 0,3 posto prema dolaru prema prethodnom zatvaranju i njime se trgovalo po 1,1760 dolara.

Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi središnje banke ojačala i prema britanskoj i švicarskoj valuti, prema britanskoj funti za 0,55 posto, a švicarskom franku za 0,38 posto.

Od sutra će se tako primjenjivati srednji tečaj funte od 8,361278 kuna i franka od 7,052047 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.