Kuma ministrice Žalac pijana je autom udarila ženu i pobjegla

Foto: Požeška nadbiskupija

DAN nakon što je bez valjane vozačke dozvole u Vinkovcima svojim automobilom 9. ožujka udarila djevojčicu, ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac bila je krsna kuma sinu svoje prijateljice iz studentskih dana, Marijani Obradović. Ministričina prijateljica, čijem je petom djetetu Žalac bila kuma, samo dva i pol mjeseca prije toga skrivila je prometnu nesreću u mjestu Jakšić, piše Telegram.

Policija je, pokazat će se kasnije, podnijela prekršajnu, a ne kaznenu prijavu.

Pijana udarila ženu i pobjegla

U alkoholiziranom stanju automobilom marke Volkswagen požeških registracijskih oznaka 30. prosinca prošle godine s kolnika je sletjela na nogostup i naletjela na 35 godišnju Nataliju Baričević, općinsku vijećnicu u Jakšiću.

Bliska prijateljica ministrice Žalac, Marijana Obradović, pobjegla je s mjesta nesreće i nije pružila pomoć stradaloj, iako su ozljede bile teške.

Žena bila deset dana u bolnici

Zbog potresa mozga i drugih ozljeda Natalija Baričević u bolnici je provela 10 dana. Prema policijskom izvješću, ministričina prijateljica u krvi je imala 1,11 promila alkohola, a prema nalazu krvi koji je na analizu poslan u Zagreb, koncentracija je bila viša: iznosila je 1,36 promila.

“Slučaj se pokušalo zataškati koliko se moglo”, kaže za Telegram Ivan Baričević, suprug stradale Natalije. “Nesreća je bila 30. prosinca, a na nalaz krvi moralo se čekati do prije dva tjedna.”

Policija je najavila tada kaznenu prijavu. No do nje nije došlo

U izvješću požeške policije o tom događaju stoji kako je (bez navođenja imena) Marijana Obradović ”zbog nepropisnog kretanja kolnikom, vozilom sletjela s kolnika i na nogostupu naletjela na 35-godišnju pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede neopasne po život, a potom udarila i u ogradu u vlasništvu 63-godišnjaka te se udaljila s mjesta događaja.

Ona je naknadno pronađena i protiv nje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći povrijeđenoj osobi u prometnoj nesreći.”

Nije joj prva nesreća

Kako se neslužbeno doznaje, ovo nije bila jedina prometna nesreće koju je u kratkom roku, također pod utjecajem alkohola, skrivila Obradović. Međutim, za razliku od ove, prva je bila samo s materijalnom štetom.

Marijana Obradović u kratkom telefonskom razgovoru za Telegram potvrdila je kako je ministrica Žalac bila kuma njenom petom djetetu, a na pitanje je li o prometnoj nesreći koju je imala dva i pol mjeseca prije toga izvijestila ministricu, kratko je rekla: ”Ne.”

Nakon toga naglo je postala neljubazna, rekla da je se prestane uznemiravati, pitala odakle novinarima broj njezinog mobitela kada je tajni te naprasno prekinula razgovor.

”Ministrica nije upoznata sa slučajem koji navodite”, odgovorili su iz Ministarstva na pitanje je li ministrici poznato da joj je prijateljica u alkoholiziranom stanju skrivila prometnu nesreću, a onda pobjegla.

"Sve bi se zataškalo da joj nisu ispale tablice"

"Sve bi se potpuno zataškalo da prijateljica ministrice Gabrijele Žalac, Marijana Obradović, koja je na mene, dok sam hodala nogostupom, u pijanom stanju naletjela svojim automobilom, nije imala nesreću pa je s njenog Volkswagena otpala registracijska pločica”, kaže za Telegram žrtva te prometne nesreće, Natalija Baričević.

“Da nije bilo toga, vjerojatno se nikada ne bi ni saznalo tko me pokosio”, dodaje.

Podnesena je tek prekršajna prijava

Telegram je popodne dobio i odgovor iz policije u kojem se kaže da je protiv Marijane Obradović, kume Gabrijele Žalac, podnesena samo prekršajna prijava. Prema svemu sudeći, nije joj oduzeta ni vozačka dozvola; Marijana Obradović viđena je kako i danas vozi svoj automobil u Jakšiću, pored Požege, gdje živi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.