Krstičević: Nema teže stvari nego nabaviti borbeni avion

MINISTAR obrane Damir Krstičević danas je u Pločama komentirao nove dokumente oko aviona za koje Večernji list tvrdi da oslobađaju odgovornosti Krstičevića i vladu, što je, kako smo još sinoć pisali, posve netočno. 

Krstičevićevu izjavu prenosimo u cijelosti.

"Što se tiče ovog procesa vlada je učinila sve da nabavi višenamjenski borbeni avion. Potreban je danas, potreban je za budućnost. Bija je otvoren proces. Bila je država sa državom, stručna skupina je zaključila da je najsveobuhvatnija ponuda države Izrael. Imala je sve papire, uključujući i onaj da smiju nuditi avione. Donijeli smo odluku i nakon te odluke država Izrael je imala obvezu ishoditi konačni dokument. Došli su i rekli da Hrvatska u nikoj slučaju ne može biti odgovorno. Hrvatska vlada je pokušala ovo riješiti. Ono što je ključ, nije potpisan ugovor, nema financijske štete za proračun. Od početka do kraja smo dobivali jamstva. ajmo se strpiti, bit će saborska rasprava, pozivam sve da odgovorno sagledamo cijeli proces i u jednoj smirenoj raspravi činjenicama i argumentima hrvatskim građanima razjasnimo cijeli proces", rekao je Krstičević.

Krstičević: Nema teže stvari nego nabaviti borbeni avion

Novinari su ga pitali jesu li ovi dokumenti tajni dokumenti koje je najavljivao.

"Nema teže stvari neko nabaviti višenamjenski borbeni avion. Gledali smo kako su drugi to napravi, vidjet ćemo sve u vezi tog procesa, stavit ćemo sve u saborsku raspravu. Jako je puno dokumenata, izazova, problema. Ja sam fokusiran na jačanje hrvatske vojske. Fokusiran sam na cijeli proces. To je sada fokus naš i naša odgovornost", kazao je Krstičević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.