Križevačka direktorica nije radnici isplaćivala plaće, ali neće odgovarati

Ilustracija: Hina

DIREKTORICA i vlasnica firme iz Križevaca neće odgovarati iako nije isplatila plaću zaposlenici iz Svetog Petra Čvrsteca.

U nepravomoćnoj presudi stoji da 42-godišnja direktorica nije radnici isplatila niti minimalnu plaću za srpanj i kolovoz 2018. te da joj je na kućnu adresu dostavila obračune dugovanih, a neisplaćenih plaća za ta dva mjeseca do zadnjeg dana u mjesecu u kojem su plaće dospjele na naplatu, piše Danica.

U listopadu 2018. Državni inspektorat je sudu dostavio optužni prijedlog, a prekršajni sudac je prvostupanjsku presudu, kojom je direktorica proglašena krivom, donio tek u veljači 2021.

Nastupila zastara

Križevačka direktorica je na to uložila žalbu koja je presudom Visokog prekršajnog suda od rujna 2022. u jednom dijelu prihvaćena pa je predmet vraćen na ponovni postupak. Međutim, nakon četiri godine prekršajni progon zastarijeva. To se u ovom slučaju dogodilo krajem rujna ove godine, piše Danica.

"Nastupila je zastara prekršajnog progona kao negativna procesna pretpostavka za vođenje postupka. Svi troškovi nastali provođenjem ovog prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava RH", zaključio je prekršajni sudac u Bjelovaru 9. siječnja ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.