Kraj ceste pronađen ispravan iPhone. Ispao iz aviona kojem je otpao dio trupa?

Foto: X

Američki Nacionalni odbor za sigurnost u prometu (NTSB) tvrdi da je pronašao ispravan iPhone koji je "vjerojatno" ispao s leta Alaska Airlinesa. Podsjetimo, nakon što je ostao bez dijela trupa, avion Boeing 737 Max 9 tijekom vikenda hitno je sletio u Portland u Oregonu.

Glasnogovornik NTSB-a komentirao je viralnu objavu korisnika društvene mreže u kojoj je opisano pronalaženje uređaja pokraj ceste. "To je bio jedan od prikupljenih telefona koji je vjerojatno s leta. Od tada je predan Alaska Airlinesu", poručio je glasnogovornik NTSB-a, prenosi Guardian.

Pronađena i vrata aviona

Seanathan Bates je jučer na X-u objavio da je pronašao funkcionalni iPhone uz rub ceste "u zrakoplovnom načinu rada s napola punom baterijom". Ekran mobitela je prikazivao podatke važne za preuzimanje prtljage. "Preživio je pad s visine od 16.000 stopa (oko 4900 metara)", stoji u Batesovoj objavi, koja je ubrzo pregledana gotovo 12 milijuna puta i podijeljena na više od 10.000 drugih računa.

Bates je istaknuo kako mu je službenik NTSB-a rekao da je "to drugi telefon koji je pronađen". Našalio se kako "još nisu pronađena vrata" aviona. Međutim, prema istražiteljima, profesor iz škole u Portlandu pronašao je nestala vrata u svom dvorištu. 

Na letu broj 1282 Alaska Airlinesa bilo je 177 putnika i članova posade kada je poletio iz Portlanda za grad Ontario u Kaliforniji. Avion je ostao bez vrata na lijevoj strani nedugo nakon polijetanja te su piloti bili prisiljeni vratiti se i sigurno sletjeti. Nitko nije sjedio na sjedalu uz prozor pokraj otkinutih vrata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.