Kosoričino obećanje upalilo: Radnici Đakovštine prekinuli prosvjed

RADNICI propale tvornice Đakovština odlučili su prekinuti svoj prosvjed nakon što im je Jadranka Kosor obećala isplatiti zaostale otpremnine. Radnici su odlučili da će zatvoriti "Vladin logor" pred svojom bivšom tvornicom, u kojem su proteklih dana kampirali.

"Premijerka je ovamo došla s pet ministara i mislim da je vrijeme da počnemo vjerovati", izjavio je Stjepan Ljubej, predstavnik Koordinacije radnika Đakovštine, koji vjeruje da će novac koji je Vlada obećala već idući tjedan sjesti na račun radnika.

Dio radnika želio je ostati pred Đakovštinom sve dok ne dobiju novac koji im je obećan. No, na kraju je logor ipak srušen, ali uz napomenu da vrlo lako mogu ponovo podići šator ako ih Kosorica iznevjeri.

Kosor skuplja političke bodove: Iz državnog proračuna isplatit će radnike Đakovštine!

"Zaista je muka natjerala ove ljude da prosvjeduju. Rješenje za ovaj problem je bilo iznimno teško naći, ali mi smo ga pronašli. Vlada će u utorak održati sjednicu na kojoj će donijeti odluku da stanemo na mjesto ovih ljudi i da preuzmemo ta potraživanja na sebe, a njima ćemo isplatiti novac iz proračunske pričuve", rekla je Kosor novinarima nakon sastanka s radnicima.

Kosor je proteklih dana govorila kako se radi o vrlo teškom problemu, ali da će učiniti sve da ga riješi. Ustvrdila je i da Vlada ne snosi nikakvu odgovornost za to što se događa radnicima Đakovštine u stečaju. Također, kazala je kako mnogi pokušavaju skupiti političke bodove na slučaju radnika, ali da ona to ne želi komentirati te da će Vlada raditi na rješavanju problema bez ikakvih pritisaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.