Košarkaš Kovačević ipak vraćen u pritvor

DRUGI Općinski sud u Beogradu ponovo je jučer donio rješenje kojim je nasilnom srpskom košarkašu Miladinu Kovačeviću produžen pritvor. Nada Djorćević, glasnogovornica tog suda, za Tanjug je rekla kako će zbog opasnosti od bijega Kovačević u pritvoru biti najmanje do 28. prosinca.

Isto rješenje o produljenju pritvora je 11. prosinca ukinuo Okružni sud u Beogradu te je vratio rješenje prvostupanjskom sudu na ponovno razmatranje.

Podsjetimo, 21-godišnji Kovačević je 4. svibnja ove godine, u Binghamtonu, u jednom baru u blizini sveučilišta, pretukao svog 22-godišnjeg američkog kolegu Bryana Steinhauera. Nakon uhićenja, Kovačeviću je određena jamčevina od 100.000 dolara. Nakon što je njegova obitelj poslala novac, Kovačević je 9. lipnja pušten na slobodu. U plaćanju jamčevine im je pomogao i tadašnji srpski vicekonzul u New Yorku, Igor Milošević.

Kovačević je potom, uz Miloševićevu pomoć pobjegao iz SAD-a u Srbiju, kako bi izbjegao suđenje, jer mu prijeti zatvorska kazna u trajanju do 25 godina. Naime, budući da mu je policija prilikom uhićenja zaplijenila putovnicu, Milošević se kao konzul pobrinuo da Kovačeviću dobije privremene putne isprave, pomoću kojih je pobjegao iz zemlje. Kovačevići suoptuženici za premlaćivanje, Sanel Softić, koji ima dvojno - američko i bosanskohercegovačko državljanstvo, te Edin Džubur, državljanin BiH, i dalje se nalaze u pritvoru u SAD-u.

SAD već mjesecima traže od Srbije da im izruči Kovačevića, međutim svi zahtjevi pa čak ni ponuda s nagodbom - odnosno, blažom kaznom, nisu urodili plodom. Za Kovačevićem je raspisana "crvena" Interpolova tjeralica te ga se bjeguncem smatra u oko 180 zemalja svijeta.

I.M.
Foto: Press

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.