Korisnici se koriste privatnim surfanjem tek 10 minuta dnevno

MOZILLA je provela istraživanje među korisnicima koji su pristali da im Firefox tjedan dana promatra korištenje preglednika.

Privatno surfanje je vrlo važna usluga svakog internetskog preglednika. Kako je anonimno, dosad se nisu mogle napraviti konkretne statistike korištenja.

I u ovom istraživanju se pazilo na privatnost pa istraživači nisu bilježili stranice koje su korisnici posjećivali niti ih je zanimalo zašto se korisnici služe tom mogućnošću, nego samo vrijeme uključivanja i isključivanja privatnog pretraživanja. Mozilla također naglašava da se korištenje privatnog surfanja nije snimalo, već samo bilježilo u hodu.

Zabilježeno je četiri dnevna maksimuma u korištenju; u vrijeme ručka, oko pet sati poslijepodne, oko deset navečer te najmanji maksimum nakon ponoći.

Također je otkriveno da je prosječno trajanje privatnog surfanja 10 minuta. Duljina korištenja privatnog surfanja se ne mijenja značajnije tijekom dana osim za pretraživanje oko pet popodne kada korisnici ostaju ulogirani nešto kraće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.