VIDEO "Totalni idioti": Konzervativci napali kongresmena u SAD-u zbog "muslimanskog" Kipa slobode

Screenshot: YouTube
 
KONZERVATIVNA organizacija We the People Rising uložila je pritužbu glavnom državnom odvjetniku SAD-a Jeffu Sessionsu zbog slike koju je na zid svog ureda objesio kongresmen Luis Correa, piše National Review.
 
Skupina se žali zbog slike koja prikazuje Kip slobode koji nosi hidžab, zbog čega tvrde da krši pravilo odvajanja crkve i države. Slika je osvojila četvrto mjesto na srednjoškolskom likovnom 
natjecanju.
 
Organizacija je prošlog tjedna predala kopiju žalbe kongresmenovom uredu te obećala da će tamo održati prosvjed 11. rujna ako odbije ukloniti sliku sa zida.
 
 
"Kip drži baklju na čudan i uznemirujući način"
 
"Pripisati određenu religiju Kipu slobode je netočno, neprofesionalno i uvredljivo. Također, slika prikazuje kip kako drži baklju u čudnom položaju sa strane na uznemirujući način", izjavio je član konzervativne skupine Mike McGetrick.
 
"Zahtjev za uklanjanjem ove slike je jedna od najapsurdnijih logika koje sam ikada doživjela. Tvrdnja da ova slika u uredu jednog vladinog službenika narušava odvajanje crkve i države je toliko idiotska da se to ne može izraziti riječima", napisala je novinarka Katherine Timpf te dodala:
 
"Da, Kip slobode je politički simbol i da, hidžab je odjeća povezana s određenom religijom - ali nigdje u našem ustavu ne piše ništa što bi sugeriralo da treba zabraniti ovakav prikaz". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.