Kolumbijski narko kartel raspisao nagradu za policijskog psa

Foto: Twitter/Kolumbijska policija

LATINOAMERIČKI karteli poznati su po svojoj okrutnosti i bezočnim ubojstvima novinara, policajaca, vojnika i političara. Ali kolumbijski kartel sad je raspisao nagradu za ubojstvo policijskog psa tragača.

Sombra, policijski pas tragač, postala je zvijezda u Kolumbiji zbog svoje učinkovitosti u pronalasku droge. Zaslužna je za hvatanje čak 245 članova narko kartela i zapljenu čak 9 tona kokaina. 

Ali šestogodišnji kuja njemačkog ovčara, koja je omiljena i među djecom i među odraslima u Kolumbiji, u ozbiljnoj je opasnosti. Narko kartel Urabeños raspisao je nagradu od 200 milijuna pesosa, odnosno 70 tisuća dolara, objavila je kolumbijska policija.

Kako javlja CNN, policija je premjestila Sombru u El Dorado aerodrom u glavnom gradu Bogoti zbog straha za njenu sigurnost. 

 

 

Zapljenila čak 9 tona kokaina

Osim njenog trenera Josea Rojasa, ovog psa tragača sad na zadatku prate i drugi policajci kako bi je zaštitili. 

Sombra je u zadnje tri godine postala "Otonielova muka, zaplijenivši 9 tona kokaina", dodaje policija. Dario Antonio Usuga, poznat po nadimku Otoniel, šef je Urabeñosa i jedan od najtraženijih ljudi u zemlji. 

Najpopularniji kolumbijski pas sudjelovao je u gotovo 300 policijskih operacija, a već je dobio i dvije medalje K-9 za hrabrost. Treću bi mogao dobiti ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.