Kod Trogira skoro nasmrt prebio djeda, bratu gurao prste u oči, ocu prijetio smrću

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

ISTRAŽNI zatvor određen je Mariju M. (27), osumnjičenom za četiri kaznena djela – najteže je pokušaj teškog ubojstva, jer je u noći sa srijede na četvrtak u mjestu Blizna Donja na trogirskom području premlatio gotovo do smrti Matu M. (79), vlastitog djeda.

Mario je, kako piše Dalmacija Danas, nakon što mu je oko dva sata u noći djed otvorio vrata kuće u selu, gdje je prenoćio nakon branja maslina, Matu izudarao šakama po glavi, ostavivši ga u besvjesnom stanju, da bi potom krenuo u kuću u kojoj živi brat.

Nasrnuo na obitelj

Upao je u sobu u kojoj su mirno spavali 31-godišnji brat, njegova supruga i dijete, da bi bez upozorenja krenuo s napadom na brata, između ostalog gurajući mu prste u oči. Uspio se nekako obraniti pa je Mario pobjegao, a nešto kasnije je u bijegu od policije pokušao provaliti u drugu kuću, popeo se na terasu te razbio stakla na ulaznim vratima. Povukao se kad je žena iznutra povikala da je pozvala policiju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja prijavljen je i zbog nedavnih prijetnji 54-godišnjem ocu – njemu je neki dan zaprijetio da će ga likvidirati, što je čovjek u strahu za vlastiti život prijavio policiji. 

Tako je na koncu završio s četiri kaznene prijave – pokušaj teškog ubojstva (kvalificirani oblik je u pitanju za što može dobiti do 40 godina zatvora jer je riječ o osobi posebno ranjivoj zbog svoje dobi), pokušaj nanošenja teške ozljede bratu, prijetnje likvidacijom ocu te oštećenje tuđe stvari.

Nakon ispitivanja pred tužiteljstvom određen mu je istražni zatvor.

Prometni prekršaji, droga...

Gotovo nevjerojatno zvuči činjenica da je sve to počinio za vrijeme kušnje presude Općinskog suda u Splitu, kojom je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. 

Pored presuda, u kojima je dobio rad za opće dobro ili djelomični uvjet, ima brojne kaznene prijave, od prometnih prekršaja preko droge do kaznenih djela s elementima nasilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.