Klisović: Na prijedlog zagrebačkog proračuna uloženo 39 amandmana

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NA PRIJEDLOG zagrebačkog gradskog proračuna za 2023. svi zastupnički klubovi uložili su ukupno 39 amandmana, izvijestio je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović.

Amandmane su uložili i zastupnici Renato Petek, koji je to učinio odvojeno od kluba SDP-a kojemu formalno pripada, te Ivica Lovrić. 

Klisović je istaknuo da je to u dijelu u kojem smatra da proračun treba pojačati.

“SDP prihvaća proračun kao takav, no mislimo da smo ga poboljšali amandmanima”, rekao je.

Među ostalim, klub zastupnika SDP-a zatražio je da grad poveća davanja i iznose za pokrivanje troškova školama i vrtićima, ali i 130 tisuća eura za jezero Jarun, odnosno za njegovo izmuljivanje.

“To je sportsko-rekreacijsko mjesto, svaki Zagrepčanin barem je jednom u životu bio na Jarunu, želimo ga držati u funkciji zbog koje je i napravljen”, istaknuo je Klisović.

O najvažnijoj točki sjednice, prijedlogu proračuna koji je prema trenutnom prijedlogu gradske vlasti težak 16.6 milijardi kuna (2.2 milijarde eura), očekuje se široka rasprava, pa bi se trajanje sjednice moglo produljiti s jednog na dva dana, dodao je Klisović.

Gradski zastupnici će raspravljati i prijedlogu da se produlji rok za iskorištavanje gradskih subvencija građanima pogođenim potresom, a odnosi se na one koji zbog tromosti države još uvijek nisu iskoristili te subvencije jer im obnova nije niti započela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.