Kiša u Splitu pokvarila prvomajski uranak i prosvjed na rivi

NIŠTA od prosvjeda na rivi. Kiša je u Splitu pokvarila i prvomajski uranak na Marjanu, a prosvjednike potjerala u kavanu hotela Bellevue, gdje su održali tiskovnu konferenciju. Mjesta je, međutim, gotovo isključivo bilo za kamermane i fotoreportere, novinari se nisu imali gdje smjestiti.

Sklonili se u hotel

Prosvjede na rivi trebao je voditi Željko Strize, nekadašnji šef kaštelanske Hvidre. Osim njega, u hotelu Bellevue je zapaženo nekoliko članova splitskog HČSP-a, Petar Janjić Tromblon, Josip Jurčević, šef splitske Psihijatrije Goran Dodig, aktivistica udruge Volim Hrvatsku - Ne u EU Kristina Ćurković...

Negdje malo poslije 13 sati u kavani se pojavio i Kerumov kazalištarac Joško Čelan, 80-ih ukoren zbog srpskog nacionalizma. I on je došao pozdraviti političke istomišljenike.

Više policije nego prosvjednika

Prosvjed za hrvatske generale pretvorio se tako u pravi fijasko. Međutim, da i nije bilo kiše, pitanje je što bi bilo na prosvjedu, kojeg su odignorirale sve značajnije braniteljske udruge.

Unatoč tome što bina nije ni montirana, rivu i okolne ulice popunile su desetine policajaca, spremnih na akciju ukoliko se za to ukaže potreba. Kad se sve zbroji, bilo ih je daleko više nego prosvjednika.

Premda se očekivao i njegov nastup i razgaljeni govor, splitski gradonačelnik Željko Kerum nije se pojavio u hotelu Bellevue. Prošao je rivom u sportskom izdanju (trenirka i kapa), svratio na trafiku i otišao do novootvorenog kafića svoje drage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.