Kerum u petak na rođendanskoj zabavi u svom restoranu osniva stranku!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum u petak će na svoj 49. rođendan u restauraciji Sky osnovati političku stranku, što je najavio još početkom srpnja na istom mjestu, s pozornice na kojoj su goste uveseljavali Kemal Monteno i Alka Vuica.

Sve se poklopilo, i godišnjica firme i Sanaderova ostavka...

Slučaj je htio da to bude dan koji je Željku poseban, a to je godišnjica osnivanja tvrtke Kerum, s kojom je u 20 godina dogurao do velikog bogatstva, nekoliko tisuća zaposlenika i gradonačelničke fotelje. Slučajno ili ne, naciju je baš taj dan zaprepastio odlazak Ive Sanadera, što je Kerum proslavio hladnom pivom.  

Nije se dugo premišljao, još iste večeri najavio je što sprema, a idućih dana pojasnio je da stranku ne bi ni osnivao da s njom ne misli napraviti kvalitetan iskorak - na nacionalnoj razini. Sebi je, kao velikom strategu i vizionaru, namijenio premijersku fotelju.

Ljeto je prošlo, Kerum je bio vrlo aktivan. Osim što je u međuvremenu zamrzio Srbe i Jugoslavene, koje je na početku mandata čarter letovima htio dovući do Splita, s predsjednikom Mesićem sastao se nekoliko puta, uvijek je tu negdje bio i zagrebački kolega Milan Bandić, koji je svakim danom sve dalje od SDP-a... Proputovao čovjek cijelu Hrvatsku, podijelio milodare na sve strane, a u Splitu je češće bio nego u Zagrebu. Valjda i to nešto govori.

Za predsjednika stranke samo je jedan kandidat

Bliže se predsjednički izbori, a Kerum se prije neki dan na svojoj TV Dalmaciji pohvalio kako ima solidno biračko tijelo, koje će uvelike utjecati na odabir Mesićevog nasljednika. Kerum vjerojatno i zna o kome se radi, samo što još mudro šuti.

Na osnivačkoj skupštini u petak trebalo bi se izabrati vodstvo stranke. Predsjednički kandidat samo je jedan, očekuje se da bliža rodbina i dosadašnji suradnici preuzmu čelna mjesta u stranačkim tijelima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.