Kerum: Obožavam Franju Tuđmana

ŽELJKO KERUM fan je Franje Tuđmana. Otkrilo se to kada ga je na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva HDZ-ova vijećnica Sanja Župa pitala ima li Grad kakav program obilježavanja desete godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika.

"Tuđman ima moj blagoslov"

"Bit će veličanstveno. Ja pokojnog Franju Tuđmana volim i obožavam. Imat će moj blagoslov, a struka će pripremiti program", nije ulazio u detalje splitski gradonačelnik, koji je na izborima privukao veliki dio HDZ-ovog članstva i birača koji se nisu baš najbolje mogli poistovjetiti sa stranačkom garniturom koju im je u Splitu nametnuo Ivo Sanader.

Simpatije mnogih HDZ-ovaca prema Kerumu nastavile su se i nakon izbora. Posljednji je primjer Boško Knezović, gradski vijećnik, koji je prije koji dan iz HDZ-a prešao u Kerumov HGS. Navodno više nije mogao gledati novog šefa u Splitu Dujomira Marasovića kako uništava stranku. Sad diže ruku za Keruma.

Fascinacija prvim hrvatskim predsjednikom uopće ne iznenađuje. Na stranu autokratski stil vladanja kojem je i osobno sklon, Kerum je upravo u turbulentnim 90-im uspio steći imetak. "Za sve me pitajte osim kako sam zaradio prvi milijun" ne jedan put je rekao Kerum. Ako neće za Tuđmana, za koga će. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.