Kerum ipak popustio: Spuštena rampa do gradonačelnikova lokala na Benama

IPAK JE pala. Rampa na cesti koja kroz Marjan vodi do Kerumovog lokala na Benama - spuštena je. Učinjeno je to jučer u 17.30 sati po nalogu Mate Kosovića, ravnatelja Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan.

Stvorile se tenzije

"Stvorile su se prevelike tenzije. S jedne strane imamo bicikliste i pješake, a s druge ove što voze automobile. Moj stav je da se rampa treba spustiti da se ne bi nešto nepredviđeno dogodilo", kaže Kosović.

Pitali smo ga je li to radi prosvjeda kojeg je najavila Facebook grupa. "Ma nije to presudilo. Oni su i prije najavljivali prosvjede. Bio sam jučer na toj stranici da malo pogledam o čemu se radi. Tenzije nisu dobre i ovo smo napravili kako bi se situacija primirila. Najveća je šteta ako se nešto dogodi", pojašnjava Kosović.

Tvrdi da ga Kerum nije zvao. "Ja sam u svakodnevnom kontaktu s gradskim službama, mislim da gradonačelnik ima i važnijeg posla, osim da misli na spuštanje rampe", ogradio se Kosović.

Kad je gradonačelnik poduzetnik

Ipak, cijeli problem i jest ispao zbog Kerumovog ambivalentnog statusa gradonačelnika i poduzetnika. Prvo je obećao da će rampu spustiti, a onda se predomislio i opravdao ekonomskim razlozima. Ako spusti rampu, netko će ostati bez posla.

U međuvremenu se situacija podosta naelektrizirala. Osim Facebook grupe, spuštanje rampe zatražilo je i Društvo Marjan, a prije neku večer pred lokalom na Benama osvanuli su grafiti leševa pogaženih ljudi i životinja, uz poruku: "Kerume, želiš li da se ovo dogodi?"

Zvali smo jučer splitskog gradonačelnika da ga priupitamo o ovom problemu, no nije bio od volje za razgovor. Vjerojatno je istraživao tko je i po čijem nalogu crtao na Benama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.