Kći HSS-ovca koji je prešao Bandiću nedavno zaposlena u gradskoj upravi Zagreba

Foto: Sandra Simunovic, Patrik Macek/PIXSELL, Facebook

KĆI Mladena Madjera, saborskog zastupnika HSS-a koji je jučer objavio da prelazi u klub Milana Bandića, odnedavno je zaposlena u upravi Grada Zagreba.

"Tajana Šimunić raspoređena je, na neodređeno vrijeme, s danom 1.10.2018., na radno mjesto viši stručni suradnik za Centralni registar ljudskih resursa Grada", potvrdili su iz stručne službe grada Zagreba. Šimunić je primljena temeljem natječaja koji je raspisala stručna služba gradonačelnika, i to u ožujku prošle godine.

DORH potvrdio da se rade izvidi

Podsjetimo, nakon što je Milan Bandić najavio novog saborskog zastupnika u svojim redovima, jučer je objavljeno kako je riječ o dojučerašnjem HSS-ovcu Mladenu Madjeru. HSS je odmah prijavio slučaj prelaska svog zastupnika DORH-u. Kako su poručili, još su prije tjedan raspolagali informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima. DORH je, podsjetimo, potvrdio kako se rade izvidi nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak ukazao na moguće nezakonitosti.

"Ne znam ništa o tome", rekao je Beljak za Index, dodajući da ne vjeruje da je Mađer prešao kod Bandića samo zbog zaposlenja njegove kćeri. Beljak je u kratkom razgovoru za Index pozvao još jednom institucije da ispitaju ovaj prelazak zastupnika.

Madjerova kći kandidirala se umjesto oca za načelnicu podravske općine

Kako doznajemo, Tajana Šimunić također je članica HSS-a, a bila je utrci za načelnicu Novigrada Podravskog. Naime, njen otac bio je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od četiri godine zatvora zbog gospodarskog kriminala, odnosno zato što je kao načelnik Novigrada Podravskog općinu oštetio za 10.098 kuna. Umjesto njega, kandidirala se njegova kći.

No nije izabrana.

Bandićev klub broji 13 zastupnika

Madjer je prelaskom postao 13. zastupnik u Bandićevu klubu u kojem su i Milanka Opačić, Zdravko Ronko, Marija Puh, Darinko Dumbović, Kažimir Varda, Ivica Mišić, Željko Lacković, Ana Komparić Devčić, te četiri zastupnika manjina - mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.