Karlovački uhljebi opet idu na duhovnu obnovu u Hercegovinu

Detalj sa hodočašća karlovačkih HDZ-ovaca u studenom prošle godine Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DESETU godinu za redom Karmel sv. Ilije na Buškom Jezeru u BiH ugostit će karlovačke županijske i gradske čelnike, pročelnike, direktore, ravnatelje, piše Kaportal.

Odlazak na duhovnu obnovu inicirao je bivši gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, odnosno HDZ i Grad Karlovac koji je vodio, a od lani, kada je postao župan, odlaske organizira Županija u suradnji s Gradom Karlovcem, sad već tradicionalno u mjesecu siječnju.

Tako će biti i ovog pa će u meditativnom miru Karmela sv. Ilije uživati od četvrtka do subote, odnosno od 10. do 12. siječnja. Karlovački dužnosnici, dakle, na duhovnu obnovu idu usred radnog tjedna.

"Za put se prijavilo 55 osoba i to županijski i gradski dužnosnici, pročelnici i direktori/ravnatelji županijskih i gradskih tvrtki i ustanova. Seminar će obuhvatiti svjetovne teme, a sudionici seminara troškove snose sami", odgovorili su iz Županije.

I prijašnjih je godina bilo tako, a broj sudionika je bio od 35 naviše.

Zanimljivo, prije samo dva mjeseca 18 autobusa punih HDZ-ovaca išlo je na hodočašće u Međugorje. Vođa puta tada je bio župan Damir Jelić.

Kaportal je tada lokalnom HDZ-u postavio pitanje tko će platiti hodočašće, na što su iz stranke dobili odgovor u kojem se tvrdi da će dio troškova platiti sami hodočasnici, dok će ostatak biti financiran iz članarina.

"Cijena hodočašća je prilagođena svakom ponaosob, a kretala se od 100 kuna na više, a ostatak iznosa je financiran od prikupljenih članarina kroz protekle godine. Što se tiče broja članova koji putuju na hodočašće, ne možemo reći točnu brojku jer u hodočašće nisu uključeni samo članovi", stoji u odgovoru iz HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.