Kapetan Dragan poručio iz australskog zatvora: Nadam se brzoj slobodi!

DRAGAN VASILJKOVIĆ, poznatiji kao Kapetan Dragan, iz zatvora u Sydneyju je poručio da očekuje kako će brzo izaći na slobodu, jer se dogodila smjena na ministarskom mjestu u australskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Vasiljković je u australskom pritvoru od 6. siječnja 2006. godine zato što je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine te se traži njegovo izručenje. "Sudski proces je u potpunosti završen i više za mene nema ni odvjetnika ni savjetnika", poručio je Vasiljković te dodao kako se u njegovom slučaju radi o političkom procesu te će odluku o njegovoj sudbini vjerojatno donijeti neki australski političar, pišu srpske Večernje novosti.

"Novi ministar poznaje Srbe"

"Dosadašnji ministar Brendan O'Connor je odbio donijeti odluku i prepustio moju sudbinu novom ministru Jasonu Clareu. Nadam se brzoj slobodi, jer novi ministar možda donese i novi stav Australije prema meni", poručio je Vasiljković. Kazao je i da novi ministar dobro poznaje Srbe i srpsku zajednicu, jer je odrastao u općini Fairfield gdje ima dosta Srba i čiji je gradonačelnik Nik Lalić.

S druge strane, srpska organizacija iz Sydneya "Srbi za pravdu i demokraciju" uložila je oštar protest i predala peticiju australskoj vladi kako bi Vasiljković bio oslobođen. "Mi smo upoznali ministra sa istinom da Hrvatska ima plan o etničkom čišćenju Srba i da zbog toga zahtijeva izručenje Dragana Vasiljkovića", kazao je član organizacija Đorđe Bubalo i dodao kako su predali dokument sa oko 200 stranica u kojem dokazuju nevinost Kapetana Dragana te antisrpsku politiku u Zagrebu. 

"Moj problem je što sam Srbin"

"Moj problem je što sam Srbin i što sam unaprijed osuđen za ratni zločin za koji nema dokaza. Poslao sam novom ministru sve dokumente o mojoj nevinosti i nadam se da će ih pročitati i shvatiti kakav progon vrši Hrvatska protiv mene i cjelokupnog srpskog naroda", kazao je Vasiljković te dodao kako bi volio da mu pomogne država Srbija i ljudi iz nje koji se bore za ljudska prava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.