Kapetan Dragan moli australskog ministra da ga ne izruči Hrvatskoj

DRAGAN VASILJKOVIĆ, poznatiji kao Kapetan Dragan, uputio je pismo australskom ministru pravosuđa Brendanu O'Connoru u kojem ga moli da ne sudjeluje u prljavoj kampanji protiv njega.

Vasiljkoviću je prošao rok za žalbu na sudsku odluku o izručenju u Hrvatsku te je sada njegova sudbina u rukama australskom ministra pravosuđa.

"Svjestan činjenice da je praktično iscrpio sve mogućnosti da se na sudu bori protiv ekstradicije Hrvatskoj, pritvorenik Dragan Vasiljković je napisao otvoreno pismo ministru pravosuđa Brendanu O'Connoru u kojem ga upozorava da krši Ustav Australije, ako potpiše rješenje o njegovom izručenju", kazao je srpskim Večernjim novostima Vasiljkovićev odvjetnik Đorđe Bubalo.

Uhićen je pod pritiskom Ruperta Murdocha


U pismu je Kapetan Dragan napisao da je uhićen pod pritiskom medijskog magnata Ruperta Murdocha sa kojim je na sudu te da Haški sud nikada nije spominjao optužbe koje su objavljene u australskom listu Australian i u Zagrebu.

"Glasnogovornik hrvatske policije Zlatko Mehun izjavio je da je iznenađen zahtjevom za moje izručenje. Moj bivši protivnik u ratu dr. Nikica Barić, sada direktor Instituta Domovinskog rata, kaže da nisu mogli pronaći nikakav trag ratnog zločina u onome što je radio Kapetan Dragan. Moju nevinost je potpisala i Carla del Ponte, tužiteljica Haškog suda. Ja sam zatočenik koji je okrivljen bez dokaza", piše u svojem pismu Vasiljković.

"Nemojte sudjelovati u nemoralnoj kampanji protiv mene. Pridružite se mnogim svjetskim političarima koji su ustali protiv Ruperta Murdocha. Očekujem vaše 'ne', ministre", dodao je Vasiljević u pismu O'Connoru. Slično pismo australskom ministru i Ministarstvu pravosuđa je poslao i srpski Odbor za obranu Kapetana Dragana te još petorica Srba iz Australije.

Kapetan Dragan bi se odmah nakon ministrovog potpisivanja mogao naći u zrakoplovu

"Peticiju sa porukom 'Ministre reci ne', trebalo bi potpisati najmanje 10 tisuća Srba da bi ona bila efikasna", kazao je Bubalo te dodao kako bi se Vasiljković odmah mogao naći u zrakoplovu za Hrvatsku kada ministar izda rješenje za izručenje. "I to prije nego će javnost biti obaviještena o toj odluci", zaključio je Bubalo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.