Kanader zbog jake bure vraćen u bazu, kopnene snage u pripravnosti

Foto: FaH

KANADER koji je upućen na gašenje požara na Pelješcu zbog jake bure vraćen je u zrakoplovnu bazu u Zemuniku, a Kopnene snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH premještene su u subotu iz vojarne "Benkovac" u Benkovcu u vojarnu "116 brigade HV" u Pločama i stavljene u pripravnost, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. 

Te će snage biti angažirane na požarištu kod Orebića sukladno stanju na požarištu, navode iz MORH-a.

Orkanska bura spriječila djelovanje kanadera

Istodobno, zračne snage s jednim Canadairom CL-415 upućene su u akciju gašenja požara kod Orebića, no, navodi se u priopćenju, zbog jakih turbulencija i orkanske bure nisu mogle djelovati pa su vraćene u zrakoplovnu bazu u Zemuniku.

MORH podsjeća kako su zračne snage djelovale kod Orebića od 25. do 27. rujna. U gašenju su sudjelovala četiri Canadaira CL-415, napominje MORH, i dodaje kako je ukupno na ovo požarište u tri dana djelovanja izbačeno oko 160 vodenih bombi, odnosno oko 950 tona vode, pri čemu su ostvarena oko 22 sata naleta.

Uz zračne snage, kažu u MORH-u, na ovom požarištu bile su angažirane i kopnene snage Hrvatske vojske s ukupno 102 pripadnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.