Kakvo nas vrijeme čeka? Vruće, uz poneki pljusak

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

DANAS se diljem zemlje očekuje pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine, a ponegdje pljuskovi mogu biti i izraženiji.

Vjetar većinom slab, na srednjem i južnom Jadranu od sredine dana umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 °C, piše DHMZ.

Za veći dio Hrvatske danas je na snazi žuto upozorenje Meteoalarma zbog mogućih izraženijih lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Detaljna prognoza

Istočna Hrvatska

Barem djelomice sunčano. Ujutro ponegdje magla i niski oblaci, a uglavnom poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice pljuskovi s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 17, najviša dnevna između 27 i 30 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano. Ujutro ponegdje magla i niski oblaci, a uglavnom poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice pljuskovi s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, najviša dnevna između 25 i 29 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano, ujutro po kotlinama ponegdje s maglom. Poslijepodne ponegdje jači razvoj oblaka i pljuskovi s grmljavinom, osobito u Gorskom kotaru. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 13, najviša dnevna između 25 i 30 °C.

Istra

Pretežno sunčano, a poslijepodne uz dnevni razvoj oblaka u unutrašnjosti Istre mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slaba bura i istočnjak, danju slab jugozapadnjak i jugo. More će biti malo valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 15 do 18 °C, najviša dnevna od 27 do 29 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano uz većinom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 u unutrašnjosti Istre do 21 na obali, najviša dnevna između 27 i 30 °C.

Dalmacija

Sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 u Zagori do 22 na obali, najviša dnevna između 28 i 32 °C.

Sutra

Sutra se očekuje pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Uz više oblaka u unutrašnjosti su mjestimice mogući pljuskovi s grmljavinom, osobito početkom i krajem dana. Ujutro na kopnu lokalno mogućnost magle. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, uglavnom na sjevernom dijelu ujutro bura. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 °C.

Idućih dana slično - većinom vruće

"Idućih dana u unutrašnjosti malo toplije, mnogima i sparno. Još neće biti posve stabilno pa su, iako će biti dosta sunca, svaki dan poslijepodne uz manju ili veću vjerojatnost mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Na Jadranu će i dalje prevladavati sunčano uz slab i umjeren zapadnjak i jugozapadnjak", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.