Kako je izbio skandal oko drvca na Trgu bana Jelačića

Foto: Robert Anic/PIXSELL

NA ZAGREBAČKOM Trgu bana Jelačića nalazi se veliko božićno drvce koje se, neočekivano, našlo u središtu sukoba dviju obitelji. Naime, kako piše RTL, javila se žena koja tvrdi da je 20 metarski bor na glavnom zagrebačkom Trgu njezin i da ona nije dala dozvolu da ga se posiječe. Sonja Škobić živi u Njemačkoj, a bor je prije 50 godina posadila u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu, zajedno s bratom.

"Naš bor je bez našeg pristanka na Trgu"

Riječ je o sporu oko naslijeđa. Drvce je Zagrebu donirala žena koja je vlasnica 5 osmina zemljišta na kojem je raslo, a s kojom su spomenuti brat i sestra u sudskom sporu. Oni ne žive u Hrvatskoj. Brat živi u Kanadi, sestra u Njemačkoj. Iznenadili su se kad su tijekom povratka za blagdane šetali Trgom.

"Naš bor bez našeg pristanka i znanja odjedanput se našao na Trgu bana Jelačića i donirala ga je takozvana nepoznata osoba i netko za to mora odgovarati“, kazala je Sonja Škobić, suvlasnica jelke na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ta je jelka pola stoljeća provela na zagrebačkom Črnomercu u Ulici Graberje. Gospođa s kojom se spore nije se oglasila, no susjedi u naselju za sukobe, kažu, nisu znali.

"Ništa nisam čuo, samo sam vidio dva tri kamiona koja su bila parkirana. Bila je obustava saobraćaja dva sata, baš sam prošao i rekli su da ide prema Trgu bana Jelačića", kazao je Mate.

"Rekao je baš susjed da mu je korijenje diglo kuću i da mu smeta i da ovako ima puno više zraka", rekla je pak Sandra.

Iz Grada kažu da je drvo predstavljalo opasnost

Unutar problema trojca, našao se Grad Zagreb i podružnica Zrinjevac koja je posjekla spornu jelku.

Iz Zrinjevca su rekli kako je drvo bilo nagnuto i predstavljalo je opasnost po ljude koji su živjeli na toj adresi. Uz to, nije bilo nikakvih financijskih izdataka ni za Grad, ni za te građane jer se radilo o donaciji.

No, navodni vlasnici drva koji žive u inozemstvu nisu sretni.

"Mislim grozno, osjećam se kao da sam stranac, kao da sam došla bezveze u grad Zagreb u kojem sam rođena. I ja i brat", kazala je Škobić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.