Jovo Kapičić: Ničeg se ne sramim, kukavica me napao s leđa!



"ŠETAO sam ulicom, kao i svakog dana, kada sam iznenada osjetio snažan udarac po glavi. Kao kroz maglu se sjećam muškarca koji je rukom opet zamahnuo ka meni, ali ne znam kako je izgledao", prisjeća se Jovo Kapičić napada koji se jučer dogodio u centru Beograda.

> U centru Beograda pretučen zloglasni upravitelj Golog otoka Jovo Kapičić

92-godišnjeg Kapičića, umirovljenog generala JNA i jugoslavenskog narodnog heroja, krvavog su do njegovog stana u Ulici Stanoja Glavaša, gdje se napad dogodio, odnijela dva mlađa prosvjednika. "Tek tada sam počeo dolaziti k svijesti", rekao je Kapičić za Blic nakon što je pušten iz Kliničkog centra u kojeg ga je odveo sin Dragan, bivši košarkaški reprezentativac.

Kapičić kaže da je zbog svojih političkih stavova navikao na verbalne napade, ali i da ga fizički nikad nije napao tijekom 74 godine koliko živi u Beogradu.

"Bio sam general JNA, general Udbe, Titov čovjek, heroj ove zemlje, ničega iz svoje prošlosti se ne sramim jer sam se uvijek za Srbiju borio i Srbiju volim. Od mene, koji imam 93 godine, jači je svatko i kukavica je onaj koji se na takav način želi obračunati", kazao je Kapičić.

Na novinarsko pitanje smatra li da bi motiv napada moglo biti njegovo javno podržavanje Liberalno-demokratske partije Čede Jovanovića, Kapičić je odgovorio da na to i ne pomišlja.

"Nisam član LDP-a, ali podržavam njihovu politiku i ideje. Čedo me je prvi nazvao nakon napada da me pita kako sam, a odmah nakon njega i Marko Karadžić. Oni me podržavaju kao antifašista i to je točka koja nas spaja", kaže Kapičić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.