Josef Fritzl prebačen u zatvor u kojem će odslužiti doživotnu kaznu

AUSTRIJSKI monstrum Josef Fritzl koji je svoju kćer 24 godine držao zatvorenu u podrumu i svakodnevno je silovao premješten je danas iz Beča u zatvor Stein u Kremsu gdje će provesti ostatak svog života, izvijestile su austrijske vlasti.

Fritzl će biti zatvoren u posebnom krilu za kažnjenike koji su mentalno nestabilni, ali ipak sposobni za najgore zločine, te će biti odsječen od ostalih zatvorenika u Steinu. Austrijski čelnici tvrde kako zatvor Stein, u koji može biti smješteno najviše 800 zatvorenika, Fritzlu nudi najbolju moguću zaštitu od potencijalnih napada od strane drugih zatvorenika, a ima vlastitu bolnicu. Fritzl je želio odslužiti kaznu u Garstenu, koji je bliži njegovom rodnom gradu Amstettenu, ali njegova obitelj nije ga željela u blizini, piše AFP.

Podsjećamo, Fritzl je u ožujku proglašen krivim po svim točkama optužnice, što uključuje ubojstvo, porobljavanje, silovanje i incest, te je osuđen na doživotni zatvor zbog toga što je godinama zlostavljao svoju kćer Elisabeth i napravio joj sedmero djece od kojih je jedno umrlo u njegovom "podrumu strave".

J.C.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.