Jerko Ivanković Lijanović oštro kritizirao premijerku: Kosor vraća dug HDZ-u BiH



DOPREDSJEDNIK Narodne stranke Radom za boljitak iz BiH Jerko Ivanković Lijanović oštrim se riječima danas obrušio na hrvatsku premijerku Jadranku Kosor i njezinu otvorenu podršku HDZ-u BiH.

Lijanović u priopćenju poslanom medijima navodi kako je u ovom slučaju zapravo riječ o "vraćanju dugova" te objašnjava da ovom podrškom Kosor "vraća dug" HDZ-u BiH zbog njegove podrške ustavnim promjenama u Hrvatskoj, koje su, kako tvrdi Lijanović, loše za Hrvate u BiH.

U istom priopćenju Lijanović, koji je ujedno i kandidat za člana Predsjedništva na skorašnjim parlamentarnim izborima u BiH, podršku koju je HDZ BiH dao ustavnim promjenama u BiH naziva "izdajničkom" te dodaje da su "tom prilikom izdani Hrvati u BiH". "Ovo je još jedan pokazatelj da HDZ BiH i dalje namjerava po mišljenje ići u Zagreb, da ne sluša vapaj Hrvata u BiH", stoji u priopćenju. Također se tvrdi i da je "Hrvatima u BiH ponovno poslana poruka da vodstvo HDZ-a Hrvatske i dalje podržava podređeni položaj Hrvata u BiH koji forsira HDZ BiH".

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor jučer je na središnjoj proslavi obilježavanja 20 godina od utemeljenja HDZ-a BiH podržala dopredsjednicu te stranke Borjanu Krišto, koja se kandidirala za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na parlamentarnim izborima raspisanima za listopad, te je pozvala predstavnike stranke da rade na okupljanju hrvatskih političkih predstavnika u BiH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.