KORONAVIRUS U SVIJETU

Jedna talijanska pokrajina prekosutra uvodi policijski sat

Ilustracija: EPA

TALIJANSKA sjeverna pokrajina Lombardija, koja je bila nateže pogođena prvim valom pandemije covida-19, priprema se uvesti policijski sat u sklopu strožih mjera suzbijanja širenja zaraze.

Zabrana kretanja bit će na snazi od 23 sata navečer do 5 ujutro. 

"Slažem se s uvođenjem strožih mjera za Lombardiju", izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranza i dodao da je o tome razgovarao s predsjednikom (pokrajine) Attiliom Fontanom i gradonačelnikom Milana Giuseppeom Salom.

U Italiji je od petka snažno narastao broj novozaraženih covidom-19, s više od 10.000 na dan, a Lombardija je najviše pogođena kao što se dogodilo kada je epidemija počela u Italiji u veljači i ožujku.

U samo tjedan dana rast novozaraženih za 145 posto

Bogata sjeverna pokrajina Lombardija koja s Venecijom i Emilijom Romagnom čini gospodarski motor Italije, u ponedjeljak je potvrdila 1687 novozaraženih od ukupno 9338 u Italiji.

Od početka pandemije u Lombardiji je bilo potvrđeno 128.456 slučajeva, a u cijeloj Italiji 423.578, od čega je 17.084 umrlo u Lombardiji, a u cijeloj Italiji 36.616, prema službenim podacima ministarstva zdravstva.

Od 12. do 19. listopada broj hospitaliziranih zaraženih covidom u Lombardiji narastao je za 145 posto, a broj oboljelih na intenzivnoj skrbi za 126 posto. Zbog toga su pokrajinske vlasti zatražile policijski sat i zatvaranje vikendom svih neprehrambenih trgovina.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.