Jedan od najglasnijih radnika Uljanika podržao HDZ. Pogledajte što je prije govorio

Samir Hadžić je drugi s lijeva Foto: Glas Istre

ISPOD radara prošla je vijest da je jedan od najglasnijih uljanikovaca i "borac za opstanak brodogradnje" prije nekoliko dana u Puli podržao - HDZ. 

HDZ-ovci iz osme izborne jedinice u petak su posjetili Pulu, a tamo im se pridružio i spomenuti uljanikovac Samir Hadžić, koji je inače i inače član vjerovničkog vijeća Uljanika i bivši član Nadzornog odbora tog brodogradilišta

Glas Istre objavio je i fotografiju na kojoj se vidi kako je Hodžić sjedio za stolom s HDZ-ovim ministrom Olegom Butkovićem i vijećnicom Ilirjanom Croatom Medur koji su oboje HDZ-ovi kandidati na izborima. 

Objašnjenje za podršku HDZ-u

Svoje prisustvo na HDZ-ovom predizbornom druženju Hadžić je objasnio time da je "došao podržati HDZ-ovu kandidatkinju Medur koju cijeni jer se najviše angažirala oko pitanja pokretanja Uljanika, zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem. Izjavio je da ga "ne zanimaju stranke, nego osobe koje će im pomoći da pulsko brodogradilište ipak bude na neki način spašeno".

"Nažalost, korona je dovela do toga da su sve te odluke donesene u predizborno vrijeme, pa ih svi stavljaju u neki kontekst političke kampanje, što razumijem. Međutim, jedan tim ljudi koji je ostao vezan uz Uljanik je na cijelom ovom projektu radio godinu dana intenzivno, a gospođa Medur nam je pomogla da sve to dopre i do vlade. Nama je bitno da su te odluke donesene sada, jer su one obvezujuće i za iduću vladu, pa koja god da bude. Važno nam je samo da se proizvodnja s 'clean startom' pokrene", rekao je Hadži za Glas Istre. 

Ministar Butković uzvratio mu je da "Puljani mogu biti optimistični što se tiče ponovnog pokretanja proizvodnje u barem jednom dijelu nekadašnjeg Uljanika".

Prije podrške HDZ-u bio je dosta kritičan prema vladi

Podsjetimo se nekih izjava uljanikovca Hadžića prije nego što je podržao HDZ.

"Komunikacija s vladom do sada nije bila na očekivanoj razini. U novu Upravu Uljanik Grupe imamo povjerenja, uostalom Nadzorni odbor je dao sve od sebe, trudio se izabrati sposobne ljude iz Uljanika koji su u toku, kako bi se nastavio kontinuitet", rekao je za HDZ-ovu vladu krajem 2018. Hadžić.

Još je žešći bio u ožujku prošle godine.

"Dosta nam je neozbiljnih izjava ministra financija o Uljaniku. Mi smo gladni. Podaci o Uljaniku su odavno poznati, a njima ponovno trebaju dan-dva. Ogorčeni smo, vjerovali smo vladi i institucijama, ništa nismo dobili. Neka se samo usude donijeti odluku o stečaju, sve ono poslije ići će njima na dušu i na teret. Nikome ne prijetim, no svaka akcija ima svoju reakciju, a njihove akcije izazvat će našu reakciju, reakciju gladnih radnika", zaključio je Hadžić. 

"Ne znam što reći, svi navodno dolaze, ali nitko konkretno još nije došao. Ako se kojim slučajem i pojave zainteresirani ulagači, trebat će im forenzičari i arheolozi da nas pronađu jer - kako vrijeme prolazi - mi naprosto nestajemo", bio je kritičan i u travnju prošle godine požalivši se kako radnici sve informacije dobivaju iz medija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.