Javio se Rossanda, tvrdi da bi njegova ostavka naštetila Uljaniku

Foto: FaH

"INZISTIRANJE Štrajkaškog odbora na mojoj ostavci u trenucima kada sam kao predsjednik Uprave Uljanika d.d. uputio imena radnika za novi nadzorni odbor Društva, i izvjesno je da će novi nadzorni odbor kroz nekoliko dana imenovati novu upravu Društva, nanosi štetu ULJANIK Grupi", stoji u priopćenju koje potpisuje Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanika.

U štrajku zbog neisplaćene plaće

Podsjetimo, radnici Uljanika od jučer su u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan. Isto tako do isteka roka za postupaka mirenja nije stigao nikakav konkretan odgovor ili prijedlog rješenja za aktualnu situaciju.

"Tražimo ostavku Uprave za koju smatramo da snosi veliki dio odgovornosti za stanje u kojem se naše brodogradilište našlo, a samim time i radnici Uljanika", tvrde štrajkači, dodajući kako sadašnja Uprava nema više ni legitimitet niti snagu da nešto poduzme u rješavanju ove agonije.

Dioničari Uljanika na redovitoj glavnoj skupštini održanoj 16. listopada nisu prihvatili izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru u 2017. godini kao ni izvješće Uprave i njenog predsjednika Giannija Rossande o stanju i poslovanju društva za 2017. godinu te im nisu dali razrješnice. Nepovjerenje Upravi iskazalo je 77 posto prisutnih dioničara, među kojima najveći udio drže sami bivši i sadašnji radnici, gotovo 47 posto. Skupština je izabrala i samo jednog člana novog Nadzornog odbora (Nenada Kapuralina) pa će Trgovački sud u Pazinu morati imenovati još dva člana da bi NO mogao funkcionirati.

Rossanda danas tvrdi da kao predsjednik Uprave ima odgovornost i obavezu učiniti sve da se spriječe teže blokade i stečaj 3. maj brodogradilišta.

Bitan je polarni kruzer

"Moj odlazak uopće nije upitan u trenutku kada se formira novi nadzorni odbor Uljanika d.d", stoji u današnjem priopćenju koje potpisuje Rossanda. Naime, šef Uprave Uljanika nada se kako će se nastaviti rad na polarnom kruzeru.

"Vjerujem da Štrajkaški odbor neće spriječiti rad brodovlasnikovih radnika, servisera i montažera na polarnom kruzeru jer bi to značilo novi nenadoknadivi udarac za Uljanik, a isto nema nikakvog utjecaja na imenovanje novog nadzornog odbora i uprave u sljedećih nekoliko dana", stoji na kraju priopćenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.