Japan izdao tjeralicu za suprugom bivšeg šefa Nissana

Foto: Epa

JAPANSKE vlasti raspisale su tjeralicu za suprugom Carlosa Ghosna, odbjeglog bivšeg šefa Nissana.

Carole Ghosn optužena je da je u travnju prošle godine davala lažne izjave sudu u Tokiju, piše BBC.

Optužbe protiv Carole Ghosn

Glasnogovornica obitelji Ghosn izjavila je da je nalog za uhićenje Carole Ghosn "patetičan" i da je zapravo povezan s konferencijom za novinare koju bi Ghosn trebao održati ove srijede.

"Posljednji put kada je Carlos Ghosn najavio konferenciju za novinare bio je ponovno uhićen. Ovoga puta vlasti su izdale nalog za uhićenjem njegove supruge", rekla je glasnogovornica za Reuters.

Prema uhidbenom nalogu, Carole Ghosn lažno je tvrdila kako ne poznaje i da se nije srela s osobama povezanima s tvrtkom koja je primala uplate od Nissana, a koja je kasnije dio tih uplata prebacila na tvrtku u vlasništvu Carlosa Ghosna.

Ghosn tvrdi da supruga nije sudjelovala u planiranju bijega

Podsjetimo, Ghosn je bio najbolje plaćeni šef neke tvrtke u Japanu, gdje su protiv njega podignute optužnice za financijske malverzacije, a suđenje mu je zakazano za travanj 2020. 

Šezdesetpetogodišnji Ghosn pobjegao je iz Japana prije tjedan dana i otišao u Libanon gdje ga je čekala njegova supruga. Detalji njegovog bijega obavijeni su tajnom, a Ghosn je priopćio kako je bijeg sam organizirao i da njegova supruga nije u tome sudjelovala.

Japanske vlasti traže od Libanona da im se Ghosn izruči iako ta zemlja nema ugovor o izručenju s Japanom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.