Jandroković: Zakon o pobačaju neće proći

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ŠEF sabora Gordan Jandroković komentirao je slučaj Mirele Čavajde pa rekao da mu se ne sviđa što se s jednom osobnom tragedijom otišlo u smjeru politizacije.

 

"Teško je govoriti o takvom slučaju jer je to toliko bolno i svi moramo voditi računa o patnji koju ta žena prolazi", komentirao je Jandroković pred novinarima.

Zakon o pobačaju

Jandroković se osvrnuo i na Zakon o pobačaju pa rekao da SDP-ov prijedlog ni na koji način ne definira situaciju u kojoj se nalazi Mirela Čavajda.

"Čini mi se da su lijeve političke stranke politički iskoristile tu tragediju. Taj novi zakon u sadržajnom smislu nije bitno drugačiji od onog koji je sada na snazi. On je nedorečen i čini mi se da nije u skladu s preporukama Ustavnog suda. On sigurno neće proći", kazao je.

"Ovo je tema koja dijeli"

Predsjednik sabora kaže da smo zbog pandemije i rata u Ukrajini u kompleksnom vremenu pa on vjeruje kako ne treba ići s novim temama koje bi podijelile društvo. 

"Ova tema dijeli. Iz tog razloga smo oprezni i ne žurimo. Jasno nam je da kakvo god rješenje bude, izazvat će velike podjele. Mislim da je za Hrvatsku bolje ne dirati tu temu u ovom trenutku'', rekao je te dodao da je Ustavni sud rekao kako je trenutni zakon u skladu s Ustavom uz preporuku da ga se prilagodi vremenu u kojem živimo.

Jandroković kaže da su stručnjaci ocijenili da se radi o vrlo teškom zahvatu koji liječnici u Hrvatskoj ne mogu ili ne žele napraviti. 

''Ako misle da je taj zahvat bolje napraviti izvan Hrvatske, onda mislim da je to bolje i poštenije rješenje. Moramo voditi računa o gospođi Čavajdi i njenoj tragediji koju proživljava. Nije dobro temeljem tog primjera graditi sve što se pokušalo izgraditi zadnjih dana'', kaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.