Jakovina ne govori istinu, ali najavljuje tužbu protiv Indexa

Foto: FaH

BIVŠI ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina najavio je u razgovoru za Novi list kako će tužiti portal Index zbog članaka u kupovini nekretnina.

> INDEX DOZNAJE Nakon vile u Zagrebu, bračni par Jakovina kupio i stan u centru Slavonskog Broda

> SDP-ov bračni par Jakovina kupio vilu za 1,6 milijuna kuna, a sad žele na njoj debelo zaraditi

"Moja je supruga odvjetnica i priprema tužbu, za što postoje tri elementa. Nemam izbora, a novac koji dobijem od Indexa uplatit ću u humanitarne svrhe. Oni insinuiraju da ja nešto muljam, a stvar je vrlo jednostavna što sam rekao i njihovom novinaru. Supruga mi je dvije godine bila zastupnica u EU parlamentu, zna se kakve su tamo plaće, ja sam četiri godine bio ministar, nisam puno trošio, nego sam štedio. Prodali smo i jednu nekretninu koja je pripadala mojem pokojnom ocu i kupili smo tu kuću kad smo imali namjeru živjeti u Zagrebu. Sada smo se vratili u Slavonski Brod gdje smo kreditom kupili stan, a kuću u Zagrebu prodajemo. Agencija koja to za nas radi istaknula je prvu cijenu 2,5 milijuna kuna. Pitanje je, naravno, koliko ćemo na kraju za nju dobiti", rekao je Jakovina u izjavi za Novi list. U svojoj izjavi Jakovina je pokazao kako je u sukobu s nekim činjenicama. No, krenimo redom.

Prva je činjenica je da Jakovina nije rekao ništa novinaru Indexa, a kako navodi u svojoj izjavi za Novi list. Naime, kada smo ga jučer upitali da komentira kupovinu nekretnine u Slavonskom Brodu odgovorio nam je SMS-om kako se sprema uručiti sudsku tužbu.

S novinarom Indexa nije razgovarao


U članku o kupovini obiteljske kuće u Zagrebu, razgovarali smo s njegovom suprugom Sandrom Petrović Jakovina, s obzirom da je ona upisana kao vlasnika kuće u Zagrebu, a  što smo i prenijeli u članku. U razgovoru nije bilo govora o prodaji "jedne nekretnine koja je pripadala ocu".

Nismo uspjeli doći do te informacije, iako se u dijelu imovinske kartice navodi i da je vila kupljena prodajom imovine. No, Jakovina prijavljena imovina ostala je ista kao i kada je prvi puta predao imovinsku karticu, što smo i naveli u članku. 

Našli smo stan koji je glasio na majku

Štoviše istražujući slučaj Jakovina ovih dana došli smo i do saznanja kako su Jakovine zaista prodale jedan stan, a koji se može dovesti u vezu s kupovinom njihovih nekretnina. No, ta je kupovina vezana uz stan u Slavonskom Brodu, a ne u Zagrebu.

Suvlasnica stana u ulici Matije Gupca bila je majka Tihomira Jakovine, a ne otac. Transkacija se dogodila ovo ljeto, a ne prije siječnja 2015. godine kada je kupljena trošna vila u Zagrebu.

Na stranici Komore, supruga se navodi kao vježbenik

Uvidom u zemljišnik  stana na Trgu pobjede u Slavonskom Brodu razvidno je kako su prodavatelji stana u isto vrijeme došli u posjed drugog stana u ulici Matije Gupca, također u Slavonskom Brodu, a  koja je bila u suvlasništvu Jakovinine majke.

Kredit koji spominje Jakovina zaista je podignut i to u listopadu ove godine, dok je stan kupljen par mjeseci ranije. 

Na kraju Tihomir Jakovina naveo je kako mu je supruga odvjetnica, no prema imeniku Hrvatske odvjetničke komore Sandra Petrović Jakovina navedena je kao - vježbenik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.