Izraelska satira: Isus predebeo za hodanje po vodi, a Marija zatrudnjela sa prijateljem iz škole

KATOLIČKI biskupi u Izraelu izrazili su negodovanje zbog "odvratnih napada" na Isusa Krista i Djevicu Mariju u skečevima na izraelskoj televiziji.

Problem su izazvali skečevi na privatnom Channelu 10 u kojima se sugeriralo kako je Djevica Marija zatrudnjela sa školskim prijateljem u dobi od 15 godina. U drugome se tvrdilo kako je Isus umro sa 33 godine zato što je bio predebeo te je nemoguće da je, zbog svoje težine, hodao po vodi, pišu svjetski mediji.

Biskupi tvrde kako su skečevi povezani sa stalnim i dugogodišnjim napadima na Kršćane

Izraelski komičar Yair Shlein počeo je "zbijati šale" od trenutka kada su Kršćani počeli negirati holokaust, pa je on počeo negirati kršćanstvo. Nakon što su se biskupi pobunili, Shlein se ispričao kršćanskim vjernicima.

Biskupi su te posljednje skečeve povezali sa stalnim i dugogodišnjim napadima usmjerenima protiv Kršćana u Izraelu. Neuređene odnose Vatikana i Izraela još je pogoršao papa Benedikt svojom odlukom da u Crkvu vrati biskupa Richarda Williamsona koji je poznat po nijekanju holokausta. Usprkos svemu Papa će u svibnju posjetiti Svetu Zemlju.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.