Izglasan novi zakon o studentskom radu, evo što se sve mijenja

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

HRVATSKI sabor izmijenio je Zakon o obavljanju studentskih poslova i tako proširio krug studenata koji mogu raditi preko studentskih ugovora.

Takvu mogućnost dobili su i strani studenti koji nisu državljani članica Europske unije, studenti pod međunarodnom zaštitom i studenti na razmjeni.

U Hrvatskoj je trenutno nekoliko stotina studenata kojima bi se tim izmjenama omogućio rad preko studentskih ugovora, precizirala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Potporu zastupnika dobile su izmjene Zakona o provedbi uredbi Europske unije iz područja platnog prometa. Primjenom jedne od njih u domaćim se bankama očekuje smanjivanje naknada za prekogranična plaćanja u eurima kao posljedica njihovog izjednačavanja s odgovarajućim naknadama za nacionalna plaćanja u kunama.

Sabor je izmijenio Zakon o vodi za ljudsku potrošnju slijedom čega se  propisuju parametri koje takva voda mora ispunjavati.  

Desetak zakonskih prijedloga poslao je u drugo čitanje, među njima su izmjene Zakona o sprječavaju nereda na športskim natjecanjima te Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojima će se te potpore za drugih šest mjeseci djetetova života povećati od 1. travnja ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.