Izbačeni HDZ-ovac: Evo što ti se dogodi kad digneš glas

ANTE Šimunović, jedan od osmorice izbačenih članova zagrebačkog HDZ-a, tvrdi da je šokiran izbacivanjem iz stranke i najavljuje pravnu bitku. Gostujući na N1 rekao je kako smatra da mu je najveći krimen jer se zamjerio Gordanu Jandrokoviću, dok za Andreja Plenkovića kaže da ima kompleks jer se HDZ-u priključio tek 2011.

Ispričao je da je on ušao u HDZ u veljači 1990. godine. još kao maturant. Bio je, kaže, gradski vijećnik u Velikoj Gorici, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, a nakon 2001. bio je uključen u sve izborne kampanje HDZ-a. Kaže da je za parlamentarne izbore 2016., u izbornom stožeru došlo do razmimoilaženja s današnjim glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem.

Kaže da nije širio govor mržnje u grupi "Uskoci i hajduci".

Obrušio se na Jandrokovića

"U svakom slučaju odgovaram za svaku izgovorenu riječ i napisano slovo. Jučer sam doznao od novinarke da sam na listi za odstrel i nisam vjerovao da sam se ja našao u toj grupi od nas osam", rekao je Šimunović u Newsroomu.

Priznao je da se Jandroković ljuti na nadimak "agent 808", a koji se odnosi na mali broj glasova koje je prikupio na izborima 2016. 

"Mi tu služimo kao pokazni primjer drugim članovima HDZ-a što bi im se moglo dogoditi ako dignu glas protiv postupaka predsjednika stranke i glavnog tajnika. Mislim da ima puno postupaka u stranci koji su loši i o tome se treba razgovarati. Ne želim živjeti u društvu u kojem moram paziti što pišem i govorim", ustvrdio je.

Najavio pravnu bitku

Nije znao da se vodi postupak protiv njega, a kaže da su mu prema Statutu stranke morali reći za što je optužen. 

"Na časnom sudu je bila strana tužitelja koju je zastupao Andrija Mikulić, a s druge strane nije bilo nikoga. Gledaju nas kao grupu, a mi se neki međusobno ni ne poznamo", rekao je Šimunović i dodao kako nije moguće da premijer Andrej Plenković nije ništa znao jer su u grupi cijelo vrijeme bili Mario Kapulica i glasnogovornik vlade Marko Milić.

"Ne mogu se oteti dojmu da je ova afera plasirana na dan predstavljanja predsjedničinog programa jer Jandrokoviću nije u interesu da Kolinda Grabar-Kitarović bude reizabrana za predsjednicu Hrvatske i na ovaj način njoj smanjuju šanse na izborima jer fokus javnosti okreću na unutarstranačke sukobe", smatra Šimunović .

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.