Iz Njemačke došao klečati u centru Zagreba: "Pozivam muškarce da nam se pridruže"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

KATOLIBANSKI radikali održali su jutros novu rundu klečanja na glavnom zagrebačkom trgu. Kao i prethodna dva puta, klečali su za čednost za odijevanju, suzdržavanje od predbračnih spolnih odnosa, da muškarci postanu duhovni autoriteti obitelji i o vraćanju Hrvata na pravi put i oslobađaju od pakla.

Bilo je ovo već treće ovakvo okupljanje na Trgu Bana Jelačića, a organizatori su najavili da će se održavati svake prve subote u mjesecu. Među moliteljima je na trgu bio Ivica Pratkačić koji kaže da je na molitvu došao iz njemačkog grada Ulma.

 

"Pozivam muškarce da nam se pridruže"

"Krenuo sam jučer u četiri sata popodne, došao sam u jedan sat u Zagreb. S busom sam došao. Baš zbog ove krunice sam došao", kaže Pratkačić.

Kaže i da je prvi put na ovom susretu.

"Bla mi je želja da sudjelujem u ovome, da sam podrška ovom narodu našemu. To mi je zadovoljstvo. Dobio sam odmah čast da nosim ovu zastavu, zahvaljujući Gospodinu. Hvala onome tko je organizirao ovo, svaka mu čast. Želim poručiti svim muškima da nam se priključe. Da nam budu podrška, da nas je što više", rekao je.

Održan i prosvjedni performans

U isto vrijeme na Trgu je participativni performans pod nazivom "Tiha misa". Izvela ga je Arijana Lekić Fridrih sa svojom udrugom Domino. Kažu da se radi o odgovoru na intenziviranu re-tradicionalizaciju sekularnog hrvatskog društva.

"Pratimo ovaj trend molitve na otvorenom koja nema veze s institucijom Crkve nego se radi o skupini pojedinaca, muškaraca, koji se deklariraju kao vjernici, a nemaju veze s pravom religijom", rekla je Lekić Fridrih.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.