Ivan Pešić želi da Cozmine ubojice dobiju zaslužene kazne

19-GODIŠNJI rukometaš mađarskog Vezsprema Ivan Pešić u razgovoru za Večernji list je rekao kako svojim napadačima i ubojicama njegovog sportskog kolege Mariana Cozme, želi da dobiju zasluženu kaznu.

Pešić bi u utorak, nakon što obavi još jedan liječnički pregled, trebao krenuti put svog rodnog Senja u kojem će nastaviti oporavak od ozljeda zadobivenih u napadu koji se prije dva tjedna zbio u mađarskom mjestu Balatonfured.

Pešić kaže da ga rana još boli pa se zbog toga otežano kreće. Unatoč tome je spreman za višesatnu vožnju do Senja. Nerado se prisjeća kobne noći u kojoj je uboden u donji dio leđa pri čemu mu je oštećen bubreg kojeg su mađarski liječnici morali odstraniti.

Cozmu je posljednji puta vidio kako leži nepomičan ispred noćnog kluba Patriot. Nakon napada je uz pomoć suigrača Uroša Vilovskog nekako došao do obližnje bolnice. Rekao je da je Marian Cozma bio igrač kojeg su svi ostali igrači jako voljeli te dodao da će čim bude u mogućnosti otići u Bukurešt kako bi mu zapalio svijeću na grobu.

Presađivanje bubrega zasad nije potrebno

Na policijska pitanja o tome je li vidio lica napadača Pešić nije mogao sa sigurnošću potvrdno odgovoriti jer je bio mrkli mrak te se sve odigralo u svega pet minuta. Dodao je da se ne boji suočavanja s napadačima do kojeg će doći na suđenju te istakao da želi da dobiju zasluženu kaznu.

Oduševljen je stotinama poruka podrške koje je dobio putem Facebooka i pažnjom kojom je bio okružen tijekom proteklih dana. Tijekom opravka u Senju namjerava se vratiti učenju kako bi završio večernju školu za zvanje električara.

Zaključio je da je rukomet njegov život te je uvjeren kako će iduće sezone ponovno biti na golu. O presađivanju bubrega zasad ne razmišlja jer su mu liječnici rekli da mu drugi bubreg zasad nije potreban.

R.I.
Foto: MUP Mađarske

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.