Iran zaprijetio Izraelu odmazdom: "Nećete proći nekažnjeno"

Foto: EPA

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi zaprijetio je odmazdom svome najvećem neprijatelju Izraelu nakon što je nekoliko pripadnika moćne Islamske revolucionarne garde (IRGC) ubijeno u zračnom napadu u Damasku, za što je Iran okrivio Izrael.  

Islamska Republika neće dopustiti da "zločin cionističkog režima" prođe nekažnjeno, rekao je Raisi danas, a prenio je državni radio. Izraelska vojska nije komentirala napad. Pet pripadnika IRGC-a ubijeno je u napadu u sirijskom glavnom gradu Damasku, uključujući i četiri "vojna savjetnika" i jednog vojnika, prema riječima elitne postrojbe. 

Teheran je jedan od najvažnijih saveznika Sirije

Dvojica savjetnika bila su visokopozicionirani obavještajni dužnosnici. Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, trojica Sirijca, jedan Libanonac i jedan Iračanin također su ubijeni.

Uz Rusiju, Iran je najvažniji saveznik sirijske vlade. Izrael redovito gađa ciljeve u susjednoj zemlji kako bi spriječio Iran da tamo proširi svoj vojni utjecaj uz pomoć milicija. Službeno, Iran je aktivan u Siriji samo u svojstvu savjetnika usred građanskog rata u zemlji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.