Investitori pripremaju tužbu od 40 milijardi eura protiv Volkswagena

Foto: Hina

INVESTITORI iz grupe Bentham namjeravaju tužiti Volkswagen za iznos od 40 milijardi eura zbog skandala s namještanjem eko-testova, a za spor su unajmili stručnjake iz tvrtke Quinn Emanuel, doznaje Telegraph.

Bentham je nedavno sudjelovao u tužbi protiv lanca trgovina Tesco zbog pretjerivanja u izvješćima o profitu, postupak su također pokrenuli odvjetnici Quinn Emanuela koji se nadaju da će tužba protiv Volkswagena biti uručena na njemačkim sudovima do veljače iduće godine.

Odvjetnici će argumentirati da je VW zavarao investitore i da oni ne bi trgovali dionicama da su znali za namještanja u eko-testovima. Dionice Volkswagena su od početka skandala izgubile više od 25 milijardi eura vrijednosti, navodi IBTimes.

Quinn i Bentham namjeravaju podići zajedničku tužbu u ime svih investitora zbog "fundamentalne neiskrenosti" i traže od drugih ulagača, uključujući suverene investicijske fondove iz Katara i Norveške, da se priključe potraživanjima.

"Mi smo u kontaktu s ogromnim brojem dioničara VW-a. Mi ne bismo ovo mogli pokrenuti bez dovoljnog apetita investitora," rekao je Jeremy Marshall zadužen za investicije u Benthamu i dodao da će troškovi pokretanja postupka koštati između šest i sedam milijuna eura.

Reuters je ranije javio da je Volkswagen u Americi suočen s kaznama do 18 milijardi dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.