Index doznaje: HDZ-ov gospodarski program njemački IFO Institut prebacio za 2016. godinu

Fotomontaža: Index (FaH)

"KRATKOROČNE i dugoročne mjere za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj bit će objavljene u siječnju sljedeće godine", potvrdili su iz njemačkog IFO Instituta. Riječ je o gospodarskom programu HDZ-a kojeg je Tomislav Karamarko najavljivao pred izbore kao najjači političko-gospodarski dokument kojeg su HDZ-ovci radili u suradnji s bavarskim stručnjacima. No, taj završeni dokument nitko do sada nije vidio. A do daljnjeg ni neće. 

Gospodarski program tek dogodine

Prema prvoj najavi IFO Instituta stajalo je kako će program biti gotov u lipnju ove godine, pa je prebačen za rujan. Kada se u rujnu zahuktala predizborna kampanja IFO Institut objavio je kako je Program prolongiran za prosinac. Nakon izbora.

Kada smo ih ovih dana pitali za program HDZ-a rekli su nam kako planiraju objavu u siječnju sljedeće godine.

Ako je gospodarski program kojeg rade Nijemci još uvijek bitan, s obzirom na zahtjeve Mosta, HDZ na njih može računati tek sljedeće godine! Kroz ovu predizbornu kampanju HDZ je odabranim partnerima pokazivao nacrte gospodarskog programa.  

Karamarko: Ozbiljno smo se pripremali


"Ozbiljno smo se pripremali za preuzimanje odgovornosti za upravljanje zemljom. Rezultat tih priprema je gospodarski program koji su HDZ-ovi stručnjaci radili u suradnji sa stručnjacima njemačkog IFO Instituta", rekao je krajem kolovoza šef HDZ-a Karamarko koji je od početka mistificirao njemački program.

Iz HDZ-a su se ovog ljeta izvlačili spinovi kako je program ipak gotov, te da ga je svatko mogao vidjeti na HDZ-ovim klauzurama. No, problem je bio u činjenici da su klauzure bile zatvorene za javnost.

Nakon toga HDZ se vadio kako program neće dati vani jer bi ga SDP mogao prepisati!? Onda su obećali da će se program "dozirati" javnost, da bi nakon toga objavili da su sindikati oduševljeni njihovim gospodarskim programom.

Sve je bila laž

No, ništa od toga nije bilo točno. Tako smo kasnije saznali da sindikati zapravo program nisu ni vidjeli. Kada je IFO objavio da će program biti gotov u prosincu ove godine, HDZ se vadio izjavama da je program odavno gotov, ali da će se tek objaviti u prosincu.

S obzirom na zadnju najavu iz Ifo Instituta ni to nije bila istina.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.